avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Detin un teren intabulat (am CF), aflat intr-o zona ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Detin un teren intabulat (am CF), aflat intr-o zona relativ izolata, ...

Detin un teren intabulat (am CF), aflat intr-o zona relativ izolata, la care ajung rar si am costatat ca in acest moment este ingradit de catre o persoana necunoscuta. Nu pot gasi vecini care eventual sa imi spuna cine a facut gardul si nici nu cred in acest moment ca doresc sa discut cu individul respectiv. Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pentru recuperarea proprietatii? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ovigintech , utilizator 21:01, 20 Iunie 2022
Buna ziua,

Va puteti adresa Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara, pentru a identifica proprietarul fondului invecinat.

Inaintati o solicitare, pentru a fi emis un extras de carte funciara , de informare.

Depuneti o plangere penala, pentru tulburare de posesie.

Prin autoritati, vor fi identificate persoanele care, fara drept, stapanesc terenul in proprietatea dvs.

Retragerea plangerii prealabile inlatura raspunderea penala.

CAPITOLUL V

Distrugerea şi tulburarea de posesie

Art. 256

Tulburarea de posesie

(1) Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea sau strămutarea semnelor de hotar, a unui imobil aflat în posesia altuia se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Detalii: [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2022
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Multumesc frumos pentru raspuns. Imi confirma pasii pe care m-am gandit sa-i urmez. Am cerut de la Cadastru si un plan de situatie.
personal nu vad sa vi se fi tulburat posesia; transpare din ce scrieti ca de fapt stiti cu cine aveti de-a face dar nu vreti sa aveti de-a face. E proprietatea dvs. in CF? Dati gardul jos si puneti altul, intariti-l sau puneti poarta cu lacat. Nu mi se pare ca un gard va impiedica sa va exercitati posesia si cu atat mai mult nu va lezeaza dr. de proprietate. Acu' daca stiti mai multe si nu ati spus ....
Stimata doamna,
nu stiu cine e individul si nu stiu cum ati ajuns la concluzia ca l-as cumoaste, poate lecturati cu mai multa atentie mesajul meu. Dupa cum spuneam si in mesaj, din fericire, si stiu ce spun cu asta, "detin un teren intabulat (detin CF)". Va doresc sa va treziti cu un gard pe un teren pe care il detineti, intabulast sau nu, si va urez succes in demolarea gardului. Va multumesc oricum pentru interesul aratat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie luiza1971 luiza1971 Buna ziua, Detin o suprafata de teren extravilan cu act de proprietate, punere in posesie de catre primarie din anul 1991. La inceputul lunii aprilie, un ... (vezi toată discuția)
Teren agricol sopor sopor Am cumparat un teren agricol,intr-o comuna din jud Cluj printr-n contract de vanzare cumparare intocmit intre mine si persoana de la care am cumparat. ... (vezi toată discuția)
Violare domiciliu danyyyyy danyyyyy buna ziua va rog am nevoie de un model de plangere catre politie de violare de domiciliu, am o proprietate (un teren) pe care sa construit o cabana fara ... (vezi toată discuția)