Buna ziua,ma confrunt cu o problema.Am o cafenea pe care doresc sa o vand la parterul unui bloc.Avem contract de inchiriere facut pe 2 ani.Insa din cauza unor probleme nu mai putem tine afacerea si dorim sa o vindem.Presedintele blocului ne a spus ca fara acordul lui noi nu putem sa vindem nimanui si ca el nu doreste sa vina altcineva ca poate urmatorii partoni nu vor fii ok.Cum putem proceda?
Puteti vinde afacerea. Proprietarul este obligat sa respecte contractul de inchiriere pe toata durata acestuia indiferent daca se schimba conducerea societatii comerciale la care a inchiriar spatiul. Conditia este sa nu aveti o clauza contrara in contractul de inchiriere, ceea ce nu cred.
ynocentta
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Legiuitorul ,in cuprinsul disp L nr 196/2018 nu a prevazut in favoarea asociatiei de proprietari,respectiv a presedintelui de asociatie sa intervina ,sa conditioneze relatiile persoanelor juridice care isi desfasoara actvitatea in spatiile de la parterul imobilului de locuit in comun
Solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va prezinte temeiul legal al pretentiei impuse
Mergeti cu actele la avocat.
Nu se pot face afirmații care sa va ajute fără a se vedea actele.
Soluții juridice se pot găsi dar depinde de situația concreta din acte.
Este bine sa stiti ca ceea ce achitați la avocat se poate deduce la cheltuieli în mod legal.
Deci, nu ieșiți în paguba oricum.
Adam Grecu
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Am pus un (+) d-lui avocat Claudiu Lascoschi, pentru ca are dreptate.
Doamna Andra, este ceva ce nu inteleg; aveti o proprietate pe care vreti sa o vindeti, dar aveti si contract de inchiriere - banuiesc ca aveti inchiriate utilajele cafenelei, dar daca sunteti proprietari pe spatiu, presedintele poate sa se de-a cu fundu' de pamant ca nu va poate pune probleme la vanzarea spatiului. Singura conditie legala la vanzarea unei proprietati, la bloc, este sa va achitati la zi cheltuielile repartizate prin as. proprietari.
Presedintele, com. ex., asociatia de prop. poate pune conditii viitorului proprietar, sa nu-si deschida acolo un atelier de confectionat burlane din tabla sau atlta bazaconie, ca, chir in ultima perioada, fiecare-si deschie tot felul de afaceri, unele improprii traiului impreuna cu locatarii de la bloc...
Asadar, mergeti cu actele la notar, vedeti ca acolo o sa va ceara - din partea as. prop. o adeverinta prin care asociatia certifica ca nu aveti datorii (in ideea ca le-ati achitat chiar in avans), in rest - sanatate la neamuri, instarinati-va locuinta cui doriti. Daca presedintele se opune, mergeti la Primaria locala si -l reclamati la Primar.
Succes!
D-le Grecu eu înțeleg ca d-na care a deschis subiectul a închiriat acel spațiu, nu e proprietar. Poate sa facă ce dorește, nu are nici o tangenta cu asociația. Dl. Lascoschi e și el pe lângă.
Terasa bloc
PREDA MELANIA
Buna ziua , administartorul de la blocul nostru a dat un anunt pe internet ca vrea sa vinda terasa blocului fara a intreba locatari blocului. (Avantajos ! ... (vezi toată discuția)