avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara! Pentru un elev care a împlinit vârsta ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara! Pentru un elev care a împlinit vârsta de 18 ani, ...

Bună seara! Pentru un elev care a împlinit vârsta de 18 ani, dar care este incă la școală, în clasă a XI a, ce act de studii ii trebuie pentru angajare pe perioadă determinată, pe perioada vacanței? Am înțeles că în contractul de muncă standard, se cere diplomă/certificat de studii.Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Sofia2000 , utilizator 13:04, 22 Iunie 2022
Buna ziua,
Nu exista un act de studiu/i sau contract de munca"standard", ele se completeaza in functie de vointa partilor si cu respectarea prevederilor legale.
Se cer anumite acte de studiu pentru diferite domenii in care doresti sa te angajezi ( nu te poti angaja sofer fara permis, atestat...;, electrician fara curs de electrician si autorizare, la fel si fochist, s.a.m.d.).

Se poate angaja si ca muncitor necalificat daca nu are studiile terminate.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2022
Ionut.ion, utilizator
Mulțumesc pentru răspunsul dumneavoastră! Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare elev peste 18 ani, studii neterminate ( clasa a xi-a) mariananitu mariananitu Buna ziua, Firma de transporturi doreste sa angajeze un elev pe perioada vacantei, pentru dispecer transport intern. Ce documente trebuie sa prezinte ... (vezi toată discuția)
Se poate angaja un elev care a implinit 18 ani ? (conditii) grupmodal grupmodal Asa cum am scris in titlul subiectului, as dori cateva lamuriri despre posibilitatea angajarii legale cu contract de munca a unui elev care a implinit 18 ... (vezi toată discuția)
Caz foarte interesant! suflete.unite suflete.unite O persoana a fost angajata ca maistru instructor in invatamant. La data incadrarii provenea din alt sector de activitate unde fusese muncitor electrician. ... (vezi toată discuția)