avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua. Am o prietena care acum câțiva ani a fost ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua. Am o prietena care acum câțiva ani a fost abuzată ...

Buna ziua.
Am o prietena care acum câțiva ani a fost abuzată sexual timp de 6 luni de fratele iei in Germania.(ei sunt romani, iar fratele era stabilit in Germania).
Atunci nu a zis nimic la nimeni, iar acuma vrea sa il dea in judecată, sa plătească pentru incest.
Se mai poate face ceva dupa atata timp?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2022
Elena Andreea, administrator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 03:07, 28 Iunie 2022
Sa discute cu un av pt .vedea daca cumva infractiunea nu este prescrisa.
Adica ce inseamna infracțiunea nu este prescrisa?
Adica ar dorii sa stie daca se mai poate face ceva si ce anume unde sa, se duca pentru ca ea e acolo in Germania si nu stie cum sa procedeze.
Exista infractiuni care se prescriu, adica pentru care dupa o anumita perioada de timp (depinde de la infractiune la infractiune) autorul nu mai poate fi tras la raspundere.
Plangerea se face la politie, in principiu. Insa trebuie consultat un avocat din Germania in prealabil, Oricum e nevoie sa fie asistata de un avocat intr-o procedura penala.
Dap si nici atunci nu e sigur ca ea va castiga procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discutie pe tema incestului Cabinet Avocat Ionescu Cabinet Avocat Ionescu Buna seara ! Conform codului penal art.203 \"Raportul sexual între rude în linie directa sau între frati si surori se pedepseste cu închisoare de la 2 la ... (vezi toată discuția)
Problema...rog lamurire!!! Miyag Miyag Buna ziua,lucrez la o firma care se ocupa de vanzare/distributie si am facturat x produse pe o firma( o voi numi \"y\"),am livrat prod,mi-a fost stampilata ... (vezi toată discuția)
Incestul ContSters178374 ContSters178374 Buna seara tuturor! Sunt oarecum revoltata in privinta infractiunii de incest din art 203 C.pen si de cum a ales legiuitorul sa incrimineze aceasta ... (vezi toată discuția)