avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, la ce judecatorie trebuie introdusa cererea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, la ce judecatorie trebuie introdusa cererea de chemare ...

Buna ziua, la ce judecatorie trebuie introdusa cererea de chemare in judecata avand ca obiect constatarea prescriptie dreptului de a cere executarea imobiliara, si ca urmare radierea din cartea funciara a ipotecii, pentru un teren extravilan? Unul din creditori (Bancpost actuala BT) are sediul in Cluj, si celalalt in Ialomita, iar terenul este situat in Ialomita. Asa ca ma gandesc ca la judecatoria in raza careia sa afla terenul, si nu la judecatoria paratelor? Va rog sa-mi confirmati. Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ionut979 , utilizator 12:18, 22 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate introduce la instanta de executare (fiind instanta unde s-a dispus incuviintarea executarii silite, de obicei la domiciliul dvs.) sau puteti introduce si la judecatoria de la locul situarii imobilului astfel cum prevede art. 714 alin. (2) Cod procedura civila
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2022
Mihăilă Sebastian, Avocat
Mulțumesc mult!

Mihăilă Sebastian a scris:

Se poate introduce la instanta de executare (fiind instanta unde s-a dispus incuviintarea executarii silite, de obicei la domiciliul dvs.) sau puteti introduce si la judecatoria de la locul situarii imobilului astfel cum prevede art. 714 alin. (2) Cod procedura civila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in 2008 am cumparat un teren extravilan. cand am cerut ... ionut979 ionut979 Buna ziua, in 2008 am cumparat un teren extravilan. Cand am cerut extras de carte funciara am vazut ca acesta este grevat de sarcini, respectiv \"C1 ... (vezi toată discuția)
Inscriere somatie de plata in cartea funciara leopold2010 leopold2010 Buna ziua, Vreau sa stiu si eu daca si cum o somatie de plata poate fi inscrisa in cartea funciara. Existau doua ipoteci de grad I si II inscrise in cartea ... (vezi toată discuția)
Radiere inscriere cartea funciara ionut979 ionut979 Buna ziua, in 2008 am cumparat un teren extravilan. Cand am cerut extras de carte funciara am vazut ca acesta este grevat de sarcini, respectiv \"C1 ... (vezi toată discuția)