avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am cerere de concediu odihna aprobata de 2 luni pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am cerere de concediu odihna aprobata de 2 luni pentru perioada ...

Am cerere de concediu odihna aprobata de 2 luni pentru perioada 04-15.07.2022, iar acum vreau sa-mi dau demisia?Mai pot lua acest concediu in perioada de preaviz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 22:03, 22 Iunie 2022
Daca exista zile de concediu de odihna neefectuate le puteti lua in preaviz doar daca si angajatorul este de acord.
da,se pot lua.
Deci daca e aprobata anterior demisiei aceasta cerere de concediu, pot considera ca angajatorul este de acord si nu se mai poate razgandi asupra concediului meu, chiar daca ulterior se dovedeste a se afla in intervalul preavizului?Va intreb pentru ca lucrez intr-o firma cu o mare lipsa de personal si vreau sa le zic si temeiul legal in cazul in care imi vor interzice sa mai plec in CO.Multumesc mult
Daca e aprobata anterior demisiei aceasta cerere de concediu, puteți considera ca angajatorul este de acord si nu se mai poate razgandi asupra concediului dvs... puteți invoca art.81 alin.5 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie urmata de concediu hero hero pot sa -mi depun demisia si apoi sa-mi efectuez concediul de odihna (pe durata preavizului)? (vezi toată discuția)
Concediu de odihnă și preaviz adrian-alex adrian-alex Bună ziua, Am următoarea situație. În data de 16 noiembrie am depus o cerere de efectuare a concediului de odihnă care a fost aprobată. Din motive ... (vezi toată discuția)
Preaviz adinutza.2008 adinutza.2008 Daca inceteaza raporturile de munca in temeiul art.55, lit.b codul muncii, pot ca in perioada de preaviz(15 zile) sa imi iau concediu de odihna sau un concediu ... (vezi toată discuția)