avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua ,schimb de terenuri. I.am vândut unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua ,schimb de terenuri. I.am vândut unui vecin un teren,la schimb el trebuind ...

Bună ziua , i.am vândut unui vecin un teren,la schimb el trebuind sa.mi dea alt teren. La momentul respectiv el neavând dezbătută moștenirea am rămas de buna credinta ca atunci când o va dezbate îmi va face acte pe teren. Într.un final au dezbătut moștenirea, dar nu au băgat pe rol și terenul respectiv , teren fiind obținut printr.o hotărâre judecătorească. Problema este ca i.am adus la cunoștința ca vreau sa.mi vanda terenul cu acte dar el invoca motivul ca nu se înțelege cu un frate și momentan nu poate deschide succesiunea pt a baga și terenul respectiv. Aceasta situație fiind de 10 ani iar în contractul de vânzare nefiind specificat schimbul de teren, ce as putea face în aceasta situație? Mulțumesc pt răspuns!
Buna ziua,

Înțeleg ca exista un contract de vânzare-cumpărare prin care dumneavoastră ați vândut imobilul vecinului. S a plătit prețul pe acest imobil? Se specifica in contract ca prețul reprezinta valoarea celuilalt teren?
Din păcate in contractul de vanzare cumparare nu am specificat ca facem schimb de teren, doar ca îmi plătește 500 de roni ,suma fiind simbolica,eu neluand banii,terenul fiind în centru și intravilan valorează mult mai mult, doar verbal ne.am înțeles sa facem schimbul de terenuri,fiind și veri am avut încredere ca.si va onora partea ,dar ma duce cu zăhărelul și vreau sa știu dacă exista o modalitate legala pentru a.mi da terenul.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate solicita nulitatea absoluta a contractului de vânzare-cumpărare pentru prețul derizoriu stabilit și pentru neplata acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizare cadastru Kta84 Kta84 Buna ziua! De curand(1 an) vecinul meu si-a construit o casa. Ne avand cale de acces mi-a cerut mie o bucata de teren pt a face drum de acces,eu in schimb i.am ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire ionutdaniel04 ionutdaniel04 Buna ziua ,numele meu este Dan si vreau sa stiu daca am drept de mostenire de la tatal meu. Tatal meu a locuit cu bunici si a decedat la varsta de 48 de ani ... (vezi toată discuția)
Pot strica actele de vanzare? Imparatul Imparatul Acuma 7 ani, a murit sotul unei verisoare de-a mele. Acestia au 3 copii. Dupa ce el a murit, sotia supravietuitoare, a facut un act de mana cu vecinii si le-a ... (vezi toată discuția)