avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... CASA DE EXPEDITII-DAUNA TOTALA MARFA- POLITA CITY
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

CASA DE EXPEDITII-DAUNA TOTALA MARFA- POLITA CITY

Buna ziua!
In calitate de casa de expeditii A am intermediat un transport de marfa de la o societate producatoare B catre beneficiar C prin intermediul uni transportator D.
Transportatorul D a fost implicat intr-un accident produs din culpa altuia, marfa avand dauna totala.
B a facturat catre A valoarea totala a marfii distruse (ca daune interese fara tva) iar A a platit integral factura.
Mentiuni:
D avea asigurare la City
Polita lui D acopera dauna
Polita celui ce a produs accidentul nu are acoperire pentru dauna produsa.
D a completat cererea de despagubire, beneficiarul cererii fiind A si a depus dosar la FGA.
Raspunsul celor de la FGA pentru A, a fost ca asigurarea celui ce a produs accidentul nu acopera paguba, ca in viziunea lor nu trebuia intocmita factura pentru marfa distrusa deoarece acesta nu exista.
Ce ar trebui sa faca A pentru a recupera suma platita catre B?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gflori , utilizator 14:47, 24 Iunie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfa deteriorata in accident manuelacv manuelacv Buna ziua, Societatea noastra se ocupa cu transport rutier de marfuri. In luna iunie una dintre masini a fost implicata intr-un accident in Belgia. In ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca CRISTY40 CRISTY40 In urma cu aproximativ o luna am avut un accident rutier din vina unui alt conducator auto care mi-a dat polita lui de asigurare RCA. Masina mea (Mercedes ... (vezi toată discuția)
Fals in acte! buna ziua. va relatez pe scurt : accident produs in decembrie ... CarlaKiss CarlaKiss Buna ziua. Va relatez pe scurt : accident produs in decembrie 2021, am fost lovit de un conducator auto, din spate (\"asigurare\" la CITY INSURANCE). Am mers ... (vezi toată discuția)