avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Soacra mea are Dementa mixta grad 1 handicap ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Soacra mea are Dementa mixta grad 1 handicap nerevizuibil . Este ...

Soacra mea are Dementa mixta grad 1 handicap nerevizuibil . Este internata la un azil de 1,6 ani. In apartamentul acesteia proprietate nu mai locuiește nimeni . De curând Asociația de proprietari a afișat un anunț semnat de Primar prin care solicita identificarea persoanelor ce nu poseda asigurarea obligatorie conform Legii 260/2008. In aceasta lege sunt scutiți doar cei asigurați social , nefăcând-se referire la alte categorii de persoane cu probleme . Tot in aceasta lege , se prevede ca asigurarea se face doar de către persoanele fizice in forma scrisă . Soacra mea fiind persoana fără discernământ , se pune problema încheierii in forma scrisă a unei astfel de asigurări , care se face doar cu proprietarul in forma scrisă la orice societate de asigurări . Precizez ca nici nu o pot reprezenta , întrucât am dorit pe cale de instanța punerea sub Interdicție , însă acest capitol a devenit neconstituțional.
Rog un sfat legal . Cu mulțumiri anticipate !
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:08, 24 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legislatia a fost modificata si permite ocrotirea persoanelor bolnave in mai multe situatii.

In plus din cate cunosc politele de asigurare se pot incheia si on line, puteti incerca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! pe scurt...soacra internata in azil pentru dementa ... viorel2001249 viorel2001249 Buna ziua! Pe scurt...Soacra internata in azil pentru dementa mixta. S-a incercat in instanta punerea sub interdictie insa de la inceputul anului 2021 este ... (vezi toată discuția)
Tatal meu pensionar face doar prostii, face imprumuturi si se ... Anaa23 Anaa23 Tatal meu pensionar face doar prostii, face imprumuturi si se pune girant aiurea si mi-e frica sa nu pierdem casa din cauza lui. In teorie el s-ar putea pune ... (vezi toată discuția)
Internare la azil fara voia pacientului limac limac se poate duce la o azil o persoana impotriva vointei ei - mentionez ca persoana respectiva are pakinson gr 3 si dementa senila - in pricipiu este de acord sa ... (vezi toată discuția)