avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... internare la azil fara voia pacientului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

internare la azil fara voia pacientului

se poate duce la o azil o persoana impotriva vointei ei - mentionez ca persoana respectiva are pakinson gr 3 si dementa senila - in pricipiu este de acord sa mearga in anumite momente de luciditate , alteori ,lucida fiind refuza sa mearga desi i s-a explicat ca nu este alta solutie . amenintand ca se sinucide...
am pregatit dosarul si acum asteptam ...
Cel mai recent răspuns: ContSters241434 , utilizator 02:57, 29 Martie 2012
Intro asemenea situatie Oficiul Roman de imigratii va numii un reprezentat legal. În situaţia în care există dubii serioase cu privire la discernământul solicitantului de azil major, personalul specializat din cadrul ORI solicită efectuarea unei expertize medico-legale în acest sens.
În cazul în care, prin expertiza medico-legală, se constată lipsa de discernământ a solicitantului de azil, ofiţerul de decizie responsabil de caz solicită numirea unui curator, în aceleaşi condiţii prevăzute de lege pentru cetăţenii români.
Procedura de soluţionare a cererii de azil este suspendată până la numirea unui curator. Pe perioada suspendării procedurii de acordare a unei forme de protecţie, solicitantul beneficiază de drepturile recunoscute solicitanţilor de azil.
Cererea solicitantului de azil lipsit de discernământ este depusă de curator, după numirea acestuia.

Atunci când efectuarea interviului pentru determinarea unei forme de protecţie este posibilă, curatorul îl va informa pe solicitantul de azil cu privire la scopul şi posibilele consecinţe ale interviului personal şi va întreprinde demersurile necesare pentru pregătirea solicitantului în vederea susţinerii interviului.

Intervievarea solicitanţilor de azil minori şi a solicitanţilor de azil minori neînsoţiţi se efectuează în toate cazurile în care acest lucru este posibil, în funcţie de dezvoltarea psihică a acestora. În efectuarea interviului cu solicitantul de azil minor se ţine seama de gradul său de dezvoltare intelectuală şi de maturitatea sa.
Pentru mai multe informatii va recomand situl mai.gov.ro sectiunea categorii vulnerabile.
@filip alexandru
este vorba de internarea intr-un camin specializat!!!

@limac
se poate, daca apartinatorii sunt de acord si daca, in baza anchetei sociale si a actelor medicale se dovedeste ca persoana nu se poate ingrijii singura si poate reprezenta un pericol, atat pentru el cat si pentru cei din jurul lui. este important ca in momentele de luciditate, este de acord.
depinde insa si de institutia respectiva. unii cer ca persoana sa fie pusa sub interdictie altii nu.
Daca este nevoie de punerea sub interdictie si numirea unui tutore, instanta de judecata va putea face acest lucru dupa administrarea probelor (acte medicale, expertiza de specialitate, ascultarea persoanei bolnave, ancheta sociala si, eventual, audierea martorilor).
În caz de nevoie si pana la solutionarea cererii de punere sub interdictie judecatoreasca, instanta de tutela poate numi un curator special pentru ingrijirea si reprezentarea celui a carui interdictie a fost ceruta, precum si pentru administrarea bunurilor acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Azil politic catacata602 catacata602 in ce conditii se pote cere azilul politic in romania? ma pota ajuta cineva? va rog am nevoie de ajutor (vezi toată discuția)
Expertiza medico legala macrita macrita Expertiza medico-legala pentru punerea sub interdictie a uneio persoane in varsta de 83 de ani se dispune de catre instanta ? Ce se intampla in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Cum declar o persoana ca fiind, legal, lipsita de discernamant? AnnaH AnnaH Buna ziua: Care sunt pasii necesari pentru ca eu, fiica, sa pot declara o persoana in varsta, suferind de dementa vasculara, ca fiind - legal - lipsita de ... (vezi toată discuția)