avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua Am angajat un avocat sa ma reprezinte ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua Am angajat un avocat sa ma reprezinte intr-un proces ...

Buna ziua
Am angajat un avocat sa ma reprezinte intr-un proces deschis mie de sotul meu. In acelasi timp i-am spus avocatului ca vreau sa intentez si divort, prin urmare am incheiat 2 contracte cu avocatul meu. Cu primul proces am ajuns la Curtea de apel, la recurs, cu procesul de divort insa nici macar nu am inceput, deoarece sotul meu a intentat el primul divort in alta tara, prin urmare cel din Romania se suspenda. As vrea sa stiu cum procedez cu onorariul avocatului pentru procesul de divort din Romania (eu in strainatate am alt avocat care ma reprezinta deoarece acesta din Romania a spus ca nu cunoaste legile de acolo...). Eu i-am platit doua rate din suma pe care mi-a cerut-o prin contract, el nefacand decat o comunicare, adica cererea de divort si aceasta dupa ce aflase de divortul sotului din alta tara. Nu am avut nici o infatisare, nici macar nu am primit vreo notificare de la tribunal in legatura cu cererea mea de divort. As dori sa stiu daca sunt obligata sa ii achit intreg onorariul, daca trebuie sa imi dea din bani inapoi...Cum trebuie sa procedez sa nu ajungem sa ne certam. Multumesc pentru raspunsuri.
Indicat ar fi sa rezolvati amiabil din punctul meu de vedere nici dvs nu puteti solicita cele 2 transe atat timp cât a redactat actiunea,a depus o dar nici nu aveți oblgatia sa platiti restul sumei tinand cont de situatia menționată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat lipsit de interes și respect pt client Anonima90 Anonima90 Buna ziua! In urma cu 5 luni am angajat un avocat pt intentarea divorțului,acesta a făcut demersurile pt înaintarea divorțului,i-am achitat onorariul și ... (vezi toată discuția)
In ce conditii poate fi ceruta returnarea onorariului platit avocatului daca am renuntat la proces? cisy cisy Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat. In urma unui conflict, sotul meu a depus intentia de divort la tribunal. Am luat legatura cu un avocat care sa ma ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am inaintat actiune de divort in localitatea in care ... Ionela Plamada Ionela Plamada Buna ziua, am inaintat actiune de divort in localitatea in care m am casatorit cu sotul meu, desi avem domiciliul comun in alt oras.Dansul are domiciliu in ... (vezi toată discuția)