avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua,
Caut indrumare pentru urmatoarea situatie: Am gasit recent un certificat de mostenitor pe numele mamei mele care nu mai este in viata demult. Vad ca si eu apar ca mostenitor in acest act. Nu am absolut nicio informatie despre acea proprietate si as vrea sa stiu cum pot sa aflu cine este proprietarul actual (nu stiu nici macar daca a fost vanduta sau nu). Am sunat la Primarie si m-au trimis la DITL. Am sunat acolo mi s-a spus ca nu mi se pot oferi informatii. 99% bunul nu are cadastru. Am verif si online pe geoportal la ANCPI si nu figureaza. Tot ce vreau sa stiu este daca mama mea mai figureaza ca proprietar. Orice sugestie este binevenita! Multumesc mult!
La rolul fiscal trebuie sa mergeti, sa vedeti cine figureaza ca platitor de taxe si impozite si cu ce titlu. Daca figurati in CM, alaturi de mama, nu putea vinde fara dvs. Incercati si sa cereti extras CF, vedeti ce raspuns vi se da. Faceti demersul printr-un birou notarial chiar daca platiti un mic onorariu.
Multumesc pentru informatii! Ideea cu Notarul nu este rea deloc. Legat de Taxe si impozite, mi s-a spus ca nu mi se pot oferi informatii. Ce-i drept nu am fost fizic acolo, cu certificatul de mostenitor. O intrebare poate un pic stupida: de ce nu ar fi putut vinde fara acordul meu? documentul respeciv este din 1996 si eu eram minor atunci. Ce acord mi-as fi putut da eu, sa zicem in postura de minor? (Cert este ca nu imi amintesc sa fi exista asa ceva)
daca erati minor si nu va puteati da acordul, tot ar fi trebuit sa gasiti urme ale unor demersuri facute in vederea vanzarii sau instrainarii; ca s-au facut si pentru eliberarea certificatului; presupun, fiindca nu dati amanunte decat cu lingurita, ca este un CM dupa tatal dvs.
Eu la rolul fiscal m-as duce mai intai, sa vad cine figureaza ca platitor de impozite. Apoi o luati de-acolo cu cercetarile, daca este cazul.
Este intr-adevar un CM dupa tatal meu. S-a lasat mostenire catre mama mea si catre mine. La scurt timp dupa, a decedat si mama. Parintii mei au decedat inainte ca eu sa am varsta de 14 ani si nu am avut nicio informatie despre acest CM pana recent. Am sunat la directia de taxe si impozite din localitatea respectiva si mi s-a spus clar ca nu mi se pot oferi informatii. Voi incerca sa reiterez faptul ca am acest CM si cumva as avea un interes legitim.
Chestiunea sta in felul urmator: chiar aveti un interes legitim fiindca presupun ca nu mai aveti alti frati/surori iar pe mama tot dvs. o mosteniti indiferent cand a decedat. Daca in acel "scurt timp" pana la decesul mamei, aceasta nu a instrainat, trebuie sa mergeti pe firul lucrurilor sa vedeti cine s-a ocupat de tutela dvs. pana la majorat, daca a dezbatut succesiune dupa mama, etc. Necunoscand intreaga situatie, opinez asa, pe ghicite. Dar pe mama sigur o mosteneati fiindca sunteti descendentul (unic, presupun) iar sotul ii murise. Ma indoiesc sa fi lasat vreun testament cata vreme existati dvs. si chiar si asa, cota din bunuri care vi se cuvine cf CM-ului dupa tata nu v-o poate lua nimeni.

Alte discuții în legătură

Nu avem acte pe casa gabrielarosu gabrielarosu buna ziua. tatal meu a decedat in urma cu trei ani. casa in care locuim este a bunicilor mei. bunicul a decedat si el. tata nu are decat rol pe numele lui. ... (vezi toată discuția)
Am fost luată sub tutela bunicilor de la vârsta de 10 ani. ce drept am la moștenire? Firica82 Firica82 Buna ziua am fost luată sub tutela bunicilor de la vârsta de 10 ani până la 18 ani bunicii au decedat,as dori să știu ce drept am la moștenire? Pot avea ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire pentru minor Stelagre Stelagre Buna seara,am o fetita minora sub 14 ani, tatal ei a murit si am inceput succesiunea. Eu nu am fost casatorita cu el, la data decesului a fost necasatorit. ... (vezi toată discuția)