avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua,
Caut indrumare pentru urmatoarea situatie: Am gasit recent un certificat de mostenitor pe numele mamei mele care nu mai este in viata demult. Vad ca si eu apar ca mostenitor in acest act. Nu am absolut nicio informatie despre acea proprietate si as vrea sa stiu cum pot sa aflu cine este proprietarul actual (nu stiu nici macar daca a fost vanduta sau nu). Am sunat la Primarie si m-au trimis la DITL. Am sunat acolo mi s-a spus ca nu mi se pot oferi informatii. 99% bunul nu are cadastru. Am verif si online pe geoportal la ANCPI si nu figureaza. Tot ce vreau sa stiu este daca mama mea mai figureaza ca proprietar. Orice sugestie este binevenita! Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:20, 24 Iunie 2022
Multumesc mult pentru informatiile foarte utile!
Cu placere. Daca mai aveti nevoie de lamuriri suplimentare imi puteti scrie si in privat, fara nici o obligatie. Sunt consilier juridic.
Dacă imobilul nu are documentație cadastrala și nu e intabulat, nu aveți cum sa cereți extras de carte funciara.
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2022
raluk0207, utilizator
gambiano a scris:
Parintii mei au decedat inainte ca eu sa am varsta de 14 ani ...


Și până la 18 ani ați fost sub tutela ... cui? Nu m-ar mira ca vânzătorul să fi fost ... chiar dvs. prin tutore/curator te miri cine. Între 14 și 18 ani era timp berechet pentru orice minune, mai mult sau mai puțin legală.
Tot la taxe și impozite ar trebui să mergeți mai întâi. Am scris „să mergeți”, nu să vorbiți la tel, chiar dacă, inițial, tot pe vorbe ați putea afla dacă mai are „haz” să vă agitați ori ba. Cineva datorează totuși un impozit pentru proprietatea aceea. Și, după toate aparențele, dvs. sunteți acela (având în vedere CM despre care povestiți și decesul mamei). Afară numai dacă nu vă lămurește careva că nu-l datorați pentru că „...”.
În scris ați putea cere un istoric de rol.

Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2022
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu avem acte pe casa gabrielarosu gabrielarosu buna ziua. tatal meu a decedat in urma cu trei ani. casa in care locuim este a bunicilor mei. bunicul a decedat si el. tata nu are decat rol pe numele lui. ... (vezi toată discuția)
Am fost luată sub tutela bunicilor de la vârsta de 10 ani. ce drept am la moștenire? Firica82 Firica82 Buna ziua am fost luată sub tutela bunicilor de la vârsta de 10 ani până la 18 ani bunicii au decedat,as dori să știu ce drept am la moștenire? Pot avea ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire pentru minor Stelagre Stelagre Buna seara,am o fetita minora sub 14 ani, tatal ei a murit si am inceput succesiunea. Eu nu am fost casatorita cu el, la data decesului a fost necasatorit. ... (vezi toată discuția)