avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, vreau să vând două terenuri, sunt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, vreau să vând două terenuri, sunt coproprietar, ...

Bună ziua, vreau să vând două terenuri, sunt coproprietar, și potențialul cumpărător e patronul unei asociații agricole. Mi-a propus un antecontract pe care să îl semnăm toți coproprietarii împreună cu o procură pe numele lui, iar el ne plătește suma convenită cum ar fi în avans prin transfer bancar. Nu știu dacă e loc de înșelăciune, dar aș dori să aflu care sunt riscurile în această situație.
Daca va da toti banii la incheierea antecontractului, nu vad riscuri. Insa nu spuneti de ce nu se incheie direct vanzare, dc are nevoie de antecontract si de procura? Plec de la premiza ca totul se incheie la notar ... sper ...
Bună ziua, mulțumesc frumos pentru răspuns, da, se încheie la notar, de procură are nevoie pentru a finaliza actele, normal ar trebui să așteptăm o perioadă de timp pentru că e vorba de teren agricol exploatat în prezent, care are cultură pe el. Procura ar fi pentru a se ocupa cumpărătorul pe viitor de toate demersurile, așa mi-a explicat.
daca va da banii, ce inselaciune sa fie ? daca nu face actele cat ii e mandatul ramaneti si cu terenul si cu banii.
e interesul lui sa isi faca actele cat mai repede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune savarsita de pfa etc-this etc-this Buna ziua, In luna decembrie 2010 am semnat un contract de mandat cu un PFA, prin care acesta trebuia sa achizitioneze si sa comaseze pentru mine o suprafata ... (vezi toată discuția)
Vand casa mostenire de la parinti, am cumparator care mi-a propus ... adi46 adi46 Vand casa mostenire de la parinti, am cumparator care mi-a propus sa imi dea un avans de 12 la suta cu acte notariale si in termen de trei luni sa achite ... (vezi toată discuția)
Pot cere anularea acelui antecontract,neexistând încă contract ... IliesIca IliesIca Pot cere anularea acelui antecontract,neexistând încă contract de vânzare-cumpărare autentificat la notar fapt ptr.care cumpărătorul a deschis proces , ... (vezi toată discuția)