avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vand casa mostenire de la parinti, am cumparator care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vand casa mostenire de la parinti, am cumparator care mi-a propus ...

Vand casa mostenire de la parinti, am cumparator care mi-a propus sa imi dea un avans de 12 la suta cu acte notariale si in termen de trei luni sa achite diferenta cu niste bani care urmeaza sa ii vina din strainatate. Care sunt riscurile? E in regula daca fac acte la Notar? Pot ramane blocat la cadastru, sa nu pot scapa de sarcini, in caz ca nu achita suma convenita? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:14, 2 Iulie 2022
faceti antecontract la notar, pentru avans, cu mentiunea datei la care urmeaza sa se incheie contractul final si ca daca nu se incheie la acea data din vina cumparatorului si nici nu se prelungeste cu acordul partilor, cumparatorul pierde avansul; este o practica obisnuita; "sarcina" inscrisa, adica antecontractul, este inscrisa de dvs. si tot dvs. o puteti radia deci nu ramaneti blocat; avantajul antecontractului este ca va asigurati intr-o proportie mai mare de seriozitatea cumparatorului, avand in vedere ca riscul lui este sa piarda avansul
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@adi Scuzati-mi expresia, cascati bine ochii la ce semnati! Dati draftul antecontractului sa-l citeasca un amic care are cunostinte in domeniu (notar, avocat). ATENTIE! Comparati draftul cu ce vi se pune in fata sa semnati, se mai intampla greseli de redactare. V-o spun din experienta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza neclara in antecontractul de vanzare-cumparare ... iMozzie iMozzie Salutare, urmeaza sa semnez un antecontract de vanzare-cumparare pentru achizitia unui apartament iar o clauza suna cam asa: \"In calitate de promitenti ... (vezi toată discuția)
Anulare antecontract de vanzare/ cumparare cu "dileme" Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: Anul trecut, in luna iulie am semnat un antecontract de vanzare/cumparare a unui teren.Cumparatorul ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui imobil ipotecat Ioananicoleta30 Ioananicoleta30 Intentionez sa imi cumpar o locuinta insa am anumite intrebari. Locuinta pe care vreau sa o cumpar este in prezent ipotecata de catre propietar, care va urma ... (vezi toată discuția)