avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecinatate ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecinatate Buna ziua! Am si eu o problema pentru care solicit sprijin. Vecinul ...

Buna ziua!
Am si eu o problema pentru care solicit sprijin. Vecinul din fata casei, a carui casa se afla la 40 cm de gardul ce desparte proprietatile noastre, a facut cateva gauri in peretle casei lui pentru a isi monta teava de evacuare a hotei, alta pentru evacuarea gazelor arse de la boiler si alta pentru o fereastra. Stiu ca pentru fereastra legea e clara in sensul ca nu este permis, insa pentru teava de la hota ( pe unde iese tot mirosul de mancare) nu stiu daca exista reglementare. Ca orice proprietar care vrea sa se bucure de intimitate si aer curat as vrea sa stiu daca exista o modalitate/legislatie pentru a elimina aceste neajunsuri. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:33, 25 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici dvs. nu ar trebui sa aveti nimic inspre vecin, nici macar fereastra. atunci de unde mirosuri ?
Totusi, trebuie sa lamuriti niste aspecte, cum s-a ajuns la acea distanta de 40 cm, pentru ca:[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2022
latka, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru hota, vecinul dvs. ar trebui sa discute cu dvs (acord) si l-as sfatui sa-si construiasca o tubulatura verticala care sa duca acele mirosuri cat mai sus.
Dar distantele dintre case mi se par extrem de mici, probabil ca dezvoltatorii au exploatat la maximum terenul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. stau la et. i și vecina de la parter are un kit ... eu.petra eu.petra Buna seara. Stau la et. I și vecina de la parter are un kit de evacuare al hotei de 20-25 cm exact sub geamul bucătăriei mele, salonul meu fiind lângă ... (vezi toată discuția)
Problema hota, evacuare mirosuri horea77 horea77 Buna ziua! Am urmatorea problema. Noul vecin a plasat iesirea/teava evacuare a hotei de bucatarie pe spatele casei,iar mirosurile cand ei fac de mancare ... (vezi toată discuția)
Hota/cos fum catre proprietatea vecina cio74 cio74 Buna seara, Pe partea din spatele casei, catre curtea vecinului (distanta intre perete si gard este de 60cm) as vrea sa ies cu hota si teava de evacuare de ... (vezi toată discuția)