avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Întâmpin și eu o problemă. În data de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Întâmpin și eu o problemă. În data de 01.02.2022, ...

Bună ziua! Întâmpin și eu o problemă. În data de 01.02.2022, am încheiat un contract cu o formație (Tomis Quartet - Constanța), pentru prestarea serviciilor muzicale la un eveniment ce a avut loc pe 19.06.2022. Am achitat un avans de 1000 de lei (dețin factura și dovada plății) diferența urmând a fi achitată după eveniment. Pe 16.06.2022, am fost anuntați printr-un mesaj, că formația s-a desființat și nu vor participa la eveniment, urmând a ne restitui avansul achitat. În contract este stipulat că ne vor despăgubi cu suma de 1000 de euro, dacă vor renunța cu mai puțin de 180 de zile înaintea evenimentului. Până la momentul de față, nu am reușit să îi contactez în niciun fel (telefonic, sms, whatsapp, de pe mai multe numere de telefon), iar avansul nu mi-a fost restituit. Cum pot proceda în această situație? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: cris0811 , utilizator 08:31, 27 Iunie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua doamna Gabriela Pana,

Cel mai bine ar fi să apelați la un avocat în vederea formulării unei cerere de emitere ordonanță de plată în instanță. Este procedura cea mai rapidă prin care vă puteți recupera banii dați, se judecă în regim de urgență.

Cu stimă,
Avocat Samuel MICULA
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Am vazut mai multe postari cu aceeasi problema si nu cred ca s-ar putea rezolva amiabil sau prin instanta civila.

Puteti incerca sa ii notificati, prin avocat si executor, sa va restituie suma de bani datorata, atat avansul, cat si despagubirea. Apoi, in caz de refuz sa formulati o actiune la instanta civila.

Insa, cred ca mai eficienta este o plangere penala pentru inselaciune, cu indicarea persoanelor care fac parte din "formatie".
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
le faceti plangere penala pt inselaciune in prima faza.
daca aveti datele aluia de i-ati dat banii, il dati in judecata pe persoana fizica >)
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti plangere penala, ca formatia nu s-a desfiintat! Sunt cunoscuti pt stilul asta de a strica nunti, mi sunteti prima si probabil nu veti fi nici ultima. In fiecare vara formatia se destrama cel putin o data!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati: formatie muzicala care nu-si respecta contractul danieldanydanut danieldanydanut :(( Salut, ma numesc Daniel, am avut nunta in vara aceasta, am ales formatia de muzica Tomis Quartet din Constanta, am facut cu ei un contract semnat si ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am vrut să cumpăr un teren la tara, am vorbit cu ... Catalina irimia Catalina irimia Buna seara, am vrut să cumpăr un teren la tara, am vorbit cu proprietarul și mi a spus că nu are bani sa intabuleze terenul. Mi a zis sa i dau 1000 de lei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tocmai ce am fost pacalit de o companie fantoma de ... mihai_olexiuc mihai_olexiuc buna ziua tocmai ce am fost pacalit de o companie fantoma de trading online Sierra Invest din UK, cu suma de 1000 de euro. unde as putea depune o ... (vezi toată discuția)