avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara! În urma divorțului, fosta soție îmi ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara! În urma divorțului, fosta soție îmi ingradeste ...

Bună seara! În urma divorțului, fosta soție îmi ingradeste toate drepturile legate de copil. În ultima hotărâre, instanta a decis ca eu sa fiu informat de starea de sănătate a fiicei mele și de orice deteriorare. Aflând ca fiica mea a fost bolnava, am fost la medicul de familie unde este înscrisă, iar acesta prevalandu-se de datele cu caracter personal a refuzat sa-mi dea orice informație despre copil. Are dreptul sa facă acest lucru sau este obligat sa-mi dea orice informație despre starea de sănătate a copilului? Precizez ca avem custodie comuna asupra copilului. Va mulțumesc și aștept un răspuns din partea dumneavoastră!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:20, 24 Iunie 2022
Buna ziua, trebuie sa va dea acces la aceste informatii medicul in virtutea faptului ca si dvs sunteti reprezentantul legal al minorului avand aceeasi custodie ca si mama acestuia. In privinta nerespectarii hotararii judecatoresti, o puteti notifica pe fosta sotie cu privire la respectarea acesteia.
Exista vreo lege sau vreun articol în legătură cu decizia medicului de familie de a nu furniza date medicale despre copil? Mulțumesc frumos!
Medicul nu are voie sa va refuze furnizarea informatiilor cu privire la starea de sanatate a copilului. Cu atat mai mult cu cat exercitati autoritatea parinteasca in comun cu mama, deci aveti fix aceleasi drepturi. Puteti notifica atat mama cat si medicul cu privire la aceste aspecte, urmand a face o plangere la Colegiul Medicilor daca aceesta din urma nu isi schimba atitudinea.
Aveti dreptul de a primi informații medicale.
Daca medicul nu se conformează îl puteți acționa în judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, in cazul mama copilului refuză să îmi dea analize ... Ștefan18drb Ștefan18drb Bună ziua, in cazul mama copilului refuză să îmi dea analize medicale ale copilului, atunci prin ce cale le pot primi ? Medicul de familie este unul de ... (vezi toată discuția)
Probleme custodie comuna dragomirmihai87 dragomirmihai87 Bună ziua, Sunt divorțat iar fetita de 4 ani a rămas la fosta soție având custodie comuna. Acum am proces de stabilire a programului de vizita și o ... (vezi toată discuția)
Fosta sotie nu vrea sa-mi dea actele pentru minorul bolnav laurentiu1974 laurentiu1974 Buna ziua, O pot actiona in judecata pe fosta sotie ca nu vrea sa-mi arate actele pentru unul din minori care este bonlav si nu vrea sa-mi spuna ce ... (vezi toată discuția)