avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Un locatar nu mai doreste sa plateasca ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Un locatar nu mai doreste sa plateasca Intretinere ...

Buna ziua. Un locatar nu mai doreste sa plateasca Intretinere spatii verzi intre blocuri motivand ca sta la etaj si nu are legatura cu zona verde.
Asociatia noastra de proprietari are contract cu o firma de intretinere spatii verzi, iar suma facturata este repartizat la toti locatarii in cadrul asociatiei.
Mentionezi ca fiecare scara (15) mai putin mai mult are spatiu verde. Va rog sa transmiteti daca exista vreo lege care ofera dreptul la scutire si care este articolul care obliga pe locatari ca sa achita aceasta prestare de serviciu - intretinere spatii verzi. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:16, 24 Iunie 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 75, alin. 4 dacă nu ma înșel, din legea 196 din 2018. Obligă proprietarul "să-și bage mințile în cap." :) Cu o singură condiție, să existe o hotărâre a AG a asociației de proprietari, prin care s-a stabilit acel serviciu. Dacă nu exista, proprietarul are dreptate. Asta nu scrie la art. 75, dar se deduce din lecturarea legii.

Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2022
latka, utilizator
MULTUMESC
Nu exista dispozitie in vigoar care sa prevada exceptii sau derogari de la obligatia platii lunare cote comune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata intretinere spatii verzi - pe suprafața apartamentului sau pe numar de apartamente? Cezar 22 Cezar 22 Locuiesc intr-un bloc care are si spatiu verde privat (gestionat de asociatia de locatari). Cum sa face plata de catre locatari a intretinerii acestui spatiu ... (vezi toată discuția)
Obligatiile locatarilor ILONI ILONI Buna ziua, numele meu este Carmen, si as avea o nelamurire, in caz ca ma poate ajuta cineva, concret indicandu-mi o lege, in acest sens. As dori sa stiu, daca ... (vezi toată discuția)
Are asociatia de proprietari vreo competenta in sensul asta? praetore praetore nu gasesc nimic in legea din august 2007 referitoare la competenta asociatiilor de proprietari referitoare la distribuirea locurilor de parcare din fata ... (vezi toată discuția)