avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca am fost anuntata ca postul meu se desfinteaza, am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca am fost anuntata ca postul meu se desfinteaza, am dreptul ...

Daca am fost anuntata ca postul meu se desfinteaza, am dreptul la preaviz, salarii compensatorii si somaj? Sau la somaj nu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:00, 24 Iunie 2022
1. Aveți dreptul la preaviz.

2. Acordarea salariilor compensatorii este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
In lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul nu are nicio obligatie in acest sens.

3. Pentru somaj vedeți dacă indepliniti conditiile de aici
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Prind somajul, urmatorul punct, cum stiu daca sunt inregistrata? :
"d) sunt înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază teritorială îşi au domiciliul sau, după caz, reşedinţa, dacă au avut ultimul loc de muncă ori au realizat venituri în acea localitate."
După încetarea c.i.m. va înregistrați la AJOFM...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

3 absente nemotivate, desfacere cim - obligațiile angajatorului Rodinarus Rodinarus Buna ziua ! In situatia in care am 3 absente nemotivate la locul de munca , si cei de acolo decid încetarea CIM , care sunt obligațiile lor fata de anagajat ... (vezi toată discuția)
E legal sa ma concedieze? simopisoi simopisoi Buna ziua! Am si eu nevoie de un sfat va rog. De 1 an lucrez la o sala de sport. Am fost adus de o cunostinta comuna (a mea si a patronilor), Aceasta ... (vezi toată discuția)