avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am un prieten, cetatean țară terța casatorit cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am un prieten, cetatean țară terța casatorit cu cetatean roman, ...

Am un prieten, cetatean țară terța casatorit cu cetatean roman, și deținător de permis de ședere pe termen lung în România.
Săptămâna trecută urma sa călătorească în spania, dar a fost oprit de linia aeriana la aeroport, unde i s-a refuzat eliberarea boarding pass-ului pe motiv ca ii este necesara viza pentru a călători in Spania. În condițiile în care a călătorit în tari din Europa în ultimii ani.
Întrebarea este dacă este pasibil sa ceara daune pe următoarele motive:
-morale
-financiare (cheltuielile de calatorie + o ocazie de angajare ratată, alte cheltuieli)
Constitutionale, de îngrădire a liberei circulație

Menționez ca aveau mesaj de la politia de frontiera ca aveau permisiunea de a călători dar angajata liniei aeriene a refuzat sa le elibereze boarding pass.
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 17:27, 27 Iunie 2022
Pai sa se judece cu compania care i-a refuzat emiterea boarding pass-ului. De ce nu a facut check in online, ca nu ii mai putea refuza nimeni nimic daca era cu actele in regula. Nu se poate calatori in orice tara din Europa cu o singura viza, viza trebuie sa ii fie acordata de autoritatile tarii in care calatoreste. Adica nu poti sa te duci in Italia cu viza de Spania. Sunt niste conditii acolo de indeplinit, chiar daca viza e Schengen. Nu exista mesaj de la Politia de Frontiera fiindca nu PdF din Romania iti permite sa intri in Spania; aceasta iti permite sa iesi din Romania sau sa intri in Romania. Ceva lipseste din ce spuneti acolo. Trebuie vazut si cetatean al carei tari este persoana in discutie, poate exista niste conditii speciale. Faptul ca are permis de sedere si e casatorit cu un cetatean roman nu are relevanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetaten strain (non-ue) casatorit cu cetatean roman. strainul poate calatori fara viza in statele ue? alinasku alinasku Rog specificati daca un cetatean indian, casatorit cu un cetatean roman, avand si permis de sedere (pe urmatorii 5 ani) in Romania, poate calatori fara viza in ... (vezi toată discuția)
Casatorie musulman zaina zaina buna seara as vrea sa stiu daca dupa casatoria cu cetateanul irakian i se face pasaport sau in baza permisului de sedere putem iesii in europa fara probleme? ... (vezi toată discuția)
Regimul vizelor iacob_raluca82 iacob_raluca82 cetatean pakistanez casatorit cu romanca are nevoie de viza pt a calatori impreuna cu sotia in Suedia ? (vezi toată discuția)