avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua.Ma poate lămuri cineva.Tatal meu a decedat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua.Ma poate lămuri cineva.Tatal meu a decedat în urma ...

Bună ziua.Ma poate lămuri cineva.Tatal meu a decedat în urma cu 17 ani și în urma succesiunii mi.a revenit o cincime din casă și curte o cincime surorii mele și 3/5 mamei care trăiește Acum aceasta dorește să facă testament în favoarea nepoatei din partea surorii mele.Eu nu sânt de acord și vreau să știu dacă pot revendica dreptul meu sau nu mai pot face nimic și o să rămân doar cu ce am obținut după succesiunea facută.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:50, 25 Iunie 2022
Cat trăiește mama, nu aveți niciun drept la nimic.
După decesul mamei și dacă testamentul va încalcă rezerva succesorala, puteți solicita reductiunea acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament notarial - despasire cele sase luni de la deces anuleaza testamentul? stavrofor stavrofor Nu am avut posibilitatea sa anunt la notarul la care testamentul notarial a fost incheiat decesul persoanei care a solicitat testamentul in favoarea mea. Si-a ... (vezi toată discuția)
Subiectul etern:mostenirea de familie... iannnis iannnis buna ziua! Va rog un sfat in legatura cu o mostenire.Mama sotiei,singura la parinti,a mostenit de la parinti ei prin moartea lor care s-a petrecut demult o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)