avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Intrebari despre facturile anulate si registrul ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Intrebari despre facturile anulate si registrul inventar

Buna ziua! Am doua intrebari/nelamuriri:

1. Pe PFA, fac una sau doua mici vanzari comerciale pe an. Stocul de marfa intra in gestiune intr-o singura zi, si iese din gestiune in aceeasi zi. Trebuie sa completez un raport de gestiune zilnic tot anul, in fiecare zi a anului?

2. Facturile anulate (ex. greseli sau teste in sistemul online) trebuiesc tiparite si pastrate alaturi de cele bune? Sau trebuie mentionate in vreun registru (nu sunt platitor TVA)?

Daca nu le pastrez in registrul jurnal, seriile facturilor bune vor arata lipsa unor facturi. Ma gandesc ca rostul seriilor este sa fie neintrerupt. Gresesc? As avea probleme la un control ANAF?

Multumesc pentru timpul dvs.
Ultima modificare: Duminică, 26 Iunie 2022
eupopescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: eupopescu , utilizator 23:28, 27 Iunie 2022
1. Nu trebuie sa tineti raport de gestiune , mai ales ca nu lucrati cu marfa pe stoc. Ce cumparati si vindeti .
Raportul de gestiune nu este reglementat nicaieri ca si document financiar contabil .

2. Facturile anulate se pastreaza la cotor ( cele 3 exemplare albastru , rosu verde ) sau daca le emiteti pe calculator sa le puteti prezenta sa se vada ca exista in sistem ca facturi anulate ( pt a respecta cronologia ) .
multumesc frumos pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un if si am nevoie de unele lamuriri eleonor eleonor am infiintat un if care se ocupa cu comert si a`si vrea sa stiu daca pot taia factura fiscala si ce fac cu cele doua facturi care se imprima in facturier?nu ... (vezi toată discuția)
Intrebare victorbuzescu victorbuzescu Buna ziua.Pentru cine ma poate ajuta am si eu o intrebare: Deschizandu-mi de cateva zile un SRL si neavand inca un contabil, ma confrunt cu urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Proces verbal facturi meduard meduard buna ziua ! stiu ca la sfarsit de an sau luna se face un proces verbal in care se noteaza nr si seria facturilor si avizelor emise din carnet precum si cele ... (vezi toată discuția)