avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Aveam un contract de furnizare gaze naturale cu firma ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Aveam un contract de furnizare gaze naturale cu firma X, in care ...

Aveam un contract de furnizare gaze naturale cu firma X, in care se mentioneaza ca orice schimbare survenita care afecteaza contractul trebuie anuntata celeilalte parti in termen de 25 de zile. Fara sa ma anunte, firma X, intra in incapacitate de a mai furniza gaze naturale si drept consecinta sunt preluat de o firma Y in calitate de F.U.I (furnizor de ultima instanta), care-mi percepe un tarif cu mult mai mare decat aveam in contract cu firma X. Deoarece firma X a incalcat termenii contractuali, eu am decis sa nu-i achit ultima factura. Le-am explicat ca le voi achita factura in momentul in care ei imi achita diferenta de pret survenita ca urmare ca firma Y mi-a impus un tarif mai mare. Puteam sa evit diferenta respectiva de pret daca ei ma anuntau in timp util ca sa-mi gasesc un furnizor la tarife rezonabile. Evident firma X nu a fost de acord, ba chiar mai mult mi-a inaintat o cerere de chemare in judecata in care solicita sa le achit factura respectiva plus cheltuieli de judecata. Va intreb pe dvs. in acesta speta, in care este evident ca firma X a fost cea care a incalcat initial contractul, am sanse ca instanta sa-mi anuleze plata respectivei facturi si a cheltuielilor de judecata. ....sau mai intai va trebui sa platesc factura+cheltuieli, iar mai apoi sa le deschid o cerere de chemare in judecata pe incalcarea contractului prin faptul ca nu m-au anuntat in decursul celor 25 de zile mentionate in contract si implicit m-au privat de la migrarea la un alt furnizor de gaze, altul decat cel de FUI?
Cel mai recent răspuns: codrean_a , utilizator 19:54, 27 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Concret dv v-ati asumat responsabilitatea si
am decis sa nu-i achit ultima factura.
,respectiv apareti in evidentele persoanei juridice drept debitor
Sunt 2 probleme distincte relatia dv cu firma X si cu firma Y cu rezolvari individuale
Achitati debitul fata de X ,eventual dupa interes puteti sa il actionati in instanta cu slabe sanse de solutie favorabila pentru ca va invoca cazul d eforta majora -stipulat in contract
multumesc pt. punctul dvs. de vedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme furnizor de ultima instanta element94 element94 Salutare. In data de 26 Noiembrie am primit o notificare de la Engie, cum ca Restart Energy a renuntat la noi ca si client ( gaz ). Daca nu dorim sa ramanem ... (vezi toată discuția)
Referitor la garantie (rebransare gaz) danafancsali danafancsali - In data de 13 august 2013 a fost intrerupta furnizarea gazelor naturale la adresa sus mentionata datorita neachitarii facturilor reprezentand contravaloarea ... (vezi toată discuția)
Speta recuperare debit ContSters121815 ContSters121815 In anul 2005, o societate X a inchiriat un spatiu comercial cu teren aferent, teren pe care a construit o extindere a spatiului initial, avand obligatia de a ... (vezi toată discuția)