avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectare program vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectare program vizitare minor

Am si eu o nelamurire privind urmatoarea situatie:
Sotul a obtinut pron ordonanata presedintiala un program de vizitare minor, prin luarea copilului la domiciliul sau, in primul si al treilea weekend de sambata pana duminica, precum si cate 2 saptamani in iulie si 2 saptamani in august.
Cu toate ca exista acest program, sotul se prezinta in fiecare zi cand ies afara cu copilul si ne insoteste in parc si sta pe toata perioada cat stau cu copilul afara. Iar atunci cand are program de vizita conform sentintei, imi da mesaj ca nu ia copilul.
Eu ce pot face avand in vedere ca el nu respecta programul cerut chiar de el in instanta si obtinut prin ordonanta, si zi de zi vine practic pe timpul meu de petrecut cu copilul. Pot suna la Politie sa invoc nerespectarea unei hotarari, avand in vedere ca el vine cand nu are program de vizitare copil?
Cel mai recent răspuns: SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business 10:23, 27 Iunie 2022
E dreptul tatalui sa isi viziteze copii cu atat mai mult in perioada stabilita de instanta. Daca nu face acest lucru conform programului stabilit si profita de alte imprejurari este o chestiune ce tine de intelegearea dintre dumneavoastra si tatal minorului. Nu se poate invoca in aceasta speta prin plangere, aspectul nerespectarii hotararii judecatoresti. Eventual puteti solicita in instanta schimbarea programului ori modificarea conditiilor de vizitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extindere-modificare program de vizita minor driver_host driver_host Buna ziua, In urma unei actiuni in instanta am obtinut un program de vizitare al copilului minor de 6 ani de genul : \\"2 week-enduri pe luna de sambata ora ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita al tatalui gigibigi gigibigi Buna ziua vreau sa ma ajutati sa ma lamuresc in ceea ce priveste drepturile pe care le am in a vizita baietelul in caz de despartire. Situatia este ... (vezi toată discuția)
Vizitare minor de catre tata Roxanaci Roxanaci Buna ziua, Sotul meu a divortat in 2007. Hotararea de divort cuprinde doar faptul ca trebuie sa plateasca pensie alimentara, dar nimic despre drepturile de ... (vezi toată discuția)