Buna ziua. Locuiesc cu sotia in apartamentul meu( cumparat inainte de casatorie). Cam toate bunurile din apartament sunt achizitionate de mine dinainte de casatorie. Sotia din varii motive nu are grija de aceste lucruri si le deterioreaza intentionat, mai ales cand se supara pe mine. O sa incerc sa dau cateva exemple:
-la baie, am separatiela canalizare, deoarece locuiesc la parter. este de preferat ca atunci cand folosim toaleta, hartia igienica sa o aruncam la cos si nu in toaleta, pentru a nu risca a se infunde si sa refuleze; ea arunca hartia igienica in wc
-dupa ce face baie , lasa usa de la baie deschisa mai mult decat este cazul si aburul se duce in casa si am facut igrasie ;
-in bucatarie a lasat copilul sa se joace cu pixul pe coltarul de piele; copilul l-a mazgalit , iar pixul nu se mai ia.;
-mobila de bucatarie nu o sterge de mizerie , resturi de mancare, stropi, aferente dupa ce face mamcare;
-aragazul este foare murdar, deoarece nu il curata dupa fiecare gatire, decat foarte rar;
Deci este foarte neglijenta cu lucrurile din casa. Eu inteleg uzura inerenta a lucrurilor, datorita folosirii acestora si a trecerii timpului peste ele. Insa sotiacontribuie din plin la uzura acestora, prin faptul ca nu le protejeaza mai deloc cand le foloseste si uneori o face chiar intentionat. Cu o pot determina legal sa o fac sa aiba grija de aceste lucruri in general?
Sincer eu nu vreau sa o monitorizez, insa am observat ca nu are simtul raspunderii, responsabilitatii, as acum ar trebui sa il aibe o mama si o sotie. Se comporta foare superficial, aproape in tot ce face. Nu accepta un sfat bun si nici sa invete lucruri noi, sau sa perfectioneze. Eu inteleg perfect ce spuneti dvs, insa indiferent cat de apreciata s ar simti, tot face lucrurile in general , superficial. Sunt intr-un cerc vicios si nu mai stiu cum sa procedez, credeti-ma. Cum sa accept sa stau intr-o dezordine continua in toata casa, cu cun copil mic la mijloc? Si sa faca ordine dupa ateva zile ? Eu o ajut la treburile casnice, am incecrat sa pastrez un mediu curat pentru copil, insa ea a doua zi trce cu tavalugul peste tot. Nu aprecieaza munca mea, ca incerc sa o ajut , sa ne ajutam si nici nu mentine ceea ce din rasputeri incerc sa fac. Este greu..