avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prescripția - legea 2022
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prescripția - legea 2022

Prescripția specială

Buna ziua, in urma noi legi a prescriptiei vin cu o întrebare către voi.

Pentru o fapte de conducere fără permis săvârșită in 2017 april iar apelul s-a finalizat in 2022 mai, ma pot încadra la legea prescriptiei ce a fost modificata?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:06, 29 Iunie 2022
În acest moment nu pare sa va încadrați.
Insa, este posibil sa beneficiați pe viitor.
Depinde de mai multe lucruri care vor urma.
Este bine sa va cautati avocat daca vreti sa beneficiați si sa va interesați de costuri.
În mod normal, costa minimum 2500 lei o reprezentare de calitate în cazul dat.Am văzut ca mulți cred ca ajung 1000 - 1500 lei și nu ajung.
Dar, deocamdată trebuie sa așteptați.
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu înțeleg de cd nu ma încadrez.
Din ce am înțeleg confirm noi legi dacă depășesc cu 1 zi termenul de prescriptie ar trebui sa ma încadrez.

Încadrare conducere fără permis 1-5 ani.
Asta din ce am înțeles însemna ca și prescripția este tot de 5 ani.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

În acest moment nu pare sa va încadrați.
Insa, este posibil sa beneficiați pe viitor.
Depinde de mai multe lucruri care vor urma.
Este bine sa va cautati avocat daca vreti sa beneficiați si sa va interesați de costuri.
În mod normal, costa minimum 2500 lei o reprezentare de calitate în cazul dat.Am văzut ca mulți cred ca ajung 1000 - 1500 lei și nu ajung.
Dar, deocamdată trebuie sa așteptați.

Sunteți condamnat definitiv sau va aflați în apel?
Definitiv. Apelul s-a finalizat in mai.

Teoretic cred ca m-as încadra.
Au trecut 5 ani și o luna de la Fapta la finalizare apel.

Bașar Andrei a scris:

Definitiv. Apelul s-a finalizat in mai.

Alte discuții în legătură

Conducere cu permisul suspendat, prima abatere. cât poate dura până la recuperarea lui? StefaniaMihaela88 StefaniaMihaela88 Bună ziua! Fratele meu a condus fara permis acesta fiind suspendat pe o luna și îi s-a făcut proces penal. Ce ii se poate întâmpla? Este la prima abatere ... (vezi toată discuția)
Prescriere suspendare permis auto Gabriel tanjala Gabriel tanjala buna ziua, pe scurt, suspendarea permisului auto se prescrie dupa 5 ani? pe larg, acum 5 ani am actionat in instanta decizia de suspendare permis auto ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tuturor. suspendare permis, veche de 5 ani pe 60 de zile. am primit ieri prin posta o dispozitie de ... AndersonLeo AndersonLeo Buna ziua tuturor. Am primit ieri prin posta o dispozitie de la serviciul rutier cu o majorare a suspendarii dreptului de a conduce cu 30 de zile, deoarece in ... (vezi toată discuția)