Multumesc latka.
Tocmai am gasit astazi in posta un plic semnat si stampilat, cum ca incepand de la sfarsitul lunii noiembrie am dreptul de conducere suspendat pe 60 de zile.
Imi aduc abia acum aminte ce si cum s-a intamplat de fapt, dupa ce m-am consultat cu sotia. Au trecut totusi 5 ani de atunci...
Am gasit niste acte mai vechi, deci mi s-a retinut pe loc permisul de conducere, chiar atunci. Am facut contestatie la judecatorie, si cu copii dupa actele depuse m-am dus la politie si am recuperat permisul, fiind in preajma sarbatorilor. Ce s-a intamplat mai departe nu stiu, nu am mai gasit nici un alt act.
Ar trebui sa ma interesez la judecatorie ce rezultat am avut, dar presupun ca este acelasi cu ce scrie pe foaia nesemnata si nestampilata, adica a fost respinsa definitiv in septembrie 2016.
Deci daca fapta se prescrie dupa 5 ani, din ce data se calculeaza acestia, de la tata savarsirii faptei, sau de la data solutionarii contestatiei care este septembrie 2016?
Si acum sunt obligat sa merg sa predau permisul in alt judet, sau nu?
Cred ca am gasit raspuns la intrebare aici (
[ link extern ] )
Nu trebuie sa merg in celalalt judet sa predau permisul, ci oricum se calculeaza de cand este scris in dispozitia primita.
Atunci mai bine stau pe tusa inca o luna, si am terminat circul.