avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Am probleme cu vecinul de cand m-am mutat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Am probleme cu vecinul de cand m-am mutat intr-un ...

Buna ziua,

Am probleme cu vecinul de cand m-am mutat intr-un apartament nou.
Acesta este deranjat de zgomotul pe care il facem eu si prietena mea in timp ce lucram de acasa. Am incercat sa ma inteleg cu el, am discutat despre asta si ce il deranjeaza mai exact, mi-a spus ca are copil mic si atunci se trezeste de la cel mai mic zgomot.

In situatia actuala, prietena mea lucreaza la o scoala privata, in mediul online si are program 9:30-14:30. Acesta a chemat politia de mai multe ori, incercand sa le zica ori ca facem zgomot fara sens in orele de liniste, ori ca lucram ilegal de acasa. Din nou, amandoi avem contract de munca cu clauza de telemunca si avem dreptul sa lucram de acasa fara a fi deranjati.

Am depus o plangere de amenintare la politie, pentru ca atunci cand am incercat sa vorbesc in repetate randul cu dansul am fost ori injurat, ori amenintat cu bataia sau chiar omorul. Ieri s-a intamplat sa nu fiu acasa iar prietena mea s-a trezit cu curentul oprit de la panoul electric de pe scara. Acesta arata clar ca si cum ar fi umblat cineva la el, si doar la noi era pe pozitia de oprit.

As vrea sa stiu ce as mai putea face din punct de vedere legal. Eu si prietena mea suntem foarte stresati ori de cate ori auzim batai in pereti, batai in usa, politia la usa si chiar cand intram in bloc si ne asteptam sa ne intalnim cu dansul. Dansul este un individ agresiv verbal si este in stare de orice, de aia vreau sa si previn o situatie mai grava.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:38, 28 Iunie 2022
Traiul la bloc nu este pe cat d elinistit si de roz ne -am dori
Vecinii nu ii putem selecta,de acea astfel de situatii trebuiesc solutionate cu toleranta,intelegere si intelpciune
O varianta ar fi sa realizati izolarea fonica a partii comune cu vecinul in discutie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire vecin bloc dummegans dummegans Buna, am o intrebare legata de masurile legale pe care le pot lua in urmatoarea situatie: locuiesc singura in chirie intr-un bloc la etajul trei. Sunt ... (vezi toată discuția)
Copil (nepot) al vecinilor care e foarte galagios FaraGalagie FaraGalagie Buna ziua, Am probleme cu niste vecinii unde sta un copil foarte galagios. Cred ca sta aici la bunici. De cum se trezeste dimineata, incepe sa alerge ... (vezi toată discuția)
Vecinul de deasupra ma trezeste la ore inumane Roken Roken Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: In apartamentul de deasupra mea s-a mutat un chirias cu un program atipic, care se trezeste in fiecare ... (vezi toată discuția)