avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Ma puteti ajuta cu o parere legata de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Ma puteti ajuta cu o parere legata de urmatoarea situatie, ...

Buna ziua. Ma puteti ajuta cu o parere legata de urmatoarea situatie, va rog?
Am o decizie a Comisiei Judetene din anul 2002 prin care matusa mea a primit drept de despagubiri pentru o suprafata de teren agricol. Aceste despagubiri nu au fost insa acordate niciodata desi exista si o cerere facuta de ea la Primarie in acest sens. Eu am devenit Mostenitor Legatar al matusii in baza unui Certificat de legatar intocmit inainte de decesul matusii si am cerut Primariei in raza careia se afla terenul sa imi acorde despagubirile respective.
Raspunsul primariei a fost ca, desi exista cererea respectiva si decizia Comisiei Judetene, pe langa aceste acte, pentru a redeschide dosarul (sau cum s-au exprimat ei "pentru a relua totul de la zero"), ar trebui toate celelalte acte care au stat la baza deciziei Comisiei Judetene de acordare a despagubirii.
Intrebarea mea ar fi daca mai trebuie aceste acte, sau faptul ca exista decizia comisiei este de ajuns (de vreme ce decizia a fost luata tocmai bazandu-se pe o serie de acte, acte pe care acum primaria nu le mai gaseste....sau le-a facut pierdute).
Multumesc mult pentru eventualele sfaturi!
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 12:20, 28 Iunie 2022
Daca vi s-u solicitat inseamna ca trebuie. Nu puteati deveni legatar inainte de decesul matusii. Legatar este persoana care beneficiaza de un legat iar legatul este un act pentru cauza de moarte. Deci, exclus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie teren agricol de la o matusa cyan cyan am o matusa care vrea sa doneze mie si unui var de al meu 2 ha de teren agricol , cate 1 ha fiecaruia. matusa nu a fost casatorita si nici nu a avut ... (vezi toată discuția)
Succesiune matusa floriancasapu floriancasapu Matusa mea a decedat in urma cu multi ani. De pe urma sotului, care decedase inaintea ei , au ramas o casa si un teren agricol. Ambele au fost instrainate ... (vezi toată discuția)
Retrocedare teren - 20 de ani de nedreptati! imeime imeime Am un teren de 0.88 ha si incerc sa intru in posesia lui de mai bine de 20 ani. Am facut toate demersurile necesare si in termenele legale toti acesti ani, ... (vezi toată discuția)