avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract inchiriere-dilemă
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract inchiriere-dilemă

Buna ziua!Urmeaza sa ma mut in chirie.Cu cine trebuie sa fac contractul de inchiriere in conditiile in care persoana la care urmeaza sa ma mut,are un contract de intretinere cu bunica sa,in viata.Bunica ei a avut o casa,care intre timp a fost demolata si facuta alta noua de nepoata(unde v-oi sta cu chirie).Deci,merg sa fac contract de chirie cu nepoata sau cu bunica?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 09:36, 29 Iunie 2022
Faceti contract cu proprietarul si daca mai exista cineva cu drept de folosinta asupra imobilului, indicat este sa luati si acordul acelei persoane.
Mulțumesc pt raspuns!Deci trebuie cu bunica sa fac contract.Acordul cu cealalta persoana trebuie facut la notar?

Madalina Pascu a scris:

Faceti contract cu proprietarul si daca mai exista cineva cu drept de folosinta asupra imobilului, indicat este sa luati si acordul acelei persoane.

Nu, cu nepoata ca ea e proprietara. Cu bunica doar daca are drept de abitatie viagera fiindca in acest caz, folosinta bunului ii apartine ei si nu nepoatei. de dorit sa faceti orice contract la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract chirie-lamurire Florinel1990 Florinel1990 Buna ziua!Urmeaza sa ma mut in chirie(o sa-mi fie decontata de la serviciu o parte din suma chiriei dupa de le duc contractul de chirie intre mine si ... (vezi toată discuția)
Chirie la primarie si habitatie viagera MarcusPopovici MarcusPopovici Buna ziua. As dori un sfat in urmatoarea situatie: am mostenit jumatate de casa de la tata si as vrea sa cumpar cealalta jumatate, de la o doamna de 78 de ani, ... (vezi toată discuția)
Drept habitatie viagera mariamem mariamem Buna seara.Am si eu o problema in legatura cu vanzarea unui teren. Eu sunt proprietara unui teren pe care a existat un imobil cand l-am achizitionat. In ... (vezi toată discuția)