avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ,in urma cu cateva zile a decedat sotul si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ,in urma cu cateva zile a decedat sotul si as dori ...

Buna ziua ,in urma cu cateva zile a decedat sotul si as dori sa fac succesiune ,mentionez ca nu avem copii impreuna ,oare imi puteti spune cine mai are dreptul la mostenire ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:52, 29 Iunie 2022
Buna ziua,
Parintii, fratii...
Mergeti la un notar din localitatea unde a avut ultimul domiciliu si va indruma acesta.
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2022
Ionut.ion, utilizator
Era bine sa va fi facut testamente reciproce, stiindu-va fără copii.
Situație în care, dvs ați fi fost unicul moștenitor.
Dacă nu există testament, veți veni la succesiunea în concurs cu rudele soțului. Și anume:
- socri, frati/surori, nepoți de la fratii/surorile care au decedat înainte
- bunici
- unchi/mătuși
- veri primari
Exact în aceasta ordine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, matusa mea a decedat, iar sotul acesteia ( unchiul ... User4567 User4567 Buna ziua, Matusa mea a decedat, iar sotul acesteia ( unchiul meu) este inca in viata, ei nu au avut copii si nici alti nepoti , eu fiind singurul nepot. Mama ... (vezi toată discuția)
Cine sunt mostenitorii Sophiam Sophiam Buna ziua! Matusa mea dupa mama are 84 ani. Nu are copii, este vaduva si rudele cele mai apropiate suntem noi, eu si fratele meu. Nu mai exista alte matusi ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cu o mostenire raku raku Am un prieten al carui bunic a murit .Precizez ca bunicul respectivului era orfan,recent descoperindu-si cateva rude(2 nepoti,sau veri ).Bunica lui vrea ... (vezi toată discuția)