avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de comodat auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de comodat auto

Bună ziua,
doresc să obțin un răspuns legal în privința legalității contractului de comodat auto intre autoutilitara (duba) max autoriz 3,5 t proprietate personală și societatea (SRL) mea ..Este valabil ?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 15:47, 29 Iunie 2022
Da, de ce nu ar fi legal? Dvs. dati in folosinta cu titlu gratuit societatii, autoutilitara. Ce dubii aveti?
Am auzit că trebuie să trec autoutilitara pe firma mea iar eu trebuie sa fiu angajat pe firma dar eu lucrez in alta parte căci firma me nu are profit să mai susțină încă un salariu.
Sau sa fac un contract de închiriere intre mine și societate. Dar cum pot face contract de închiriere atâta timp cât folosesc ocazional mașină ptr societate , o data la o luna jumate sau doua ???


irina.pricop a scris:

Da, de ce nu ar fi legal? Dvs. dati in folosinta cu titlu gratuit societatii, autoutilitara. Ce dubii aveti?

Contract de comodat valabil ??
Deci, ctr. de comodat este un contract de imprumut pentru uz/folosinta, fara chirie, cu titlu gratuit adica. Dvs. ca persoana fizica si ca asociat in firma dvs., puneti la dispozitia firmei, cu titlu gratuit, propria masina. Contractul va foloseste pentru a va putea descarca in contabilitate cu diverse cheltuieli efectuate cu transportul, carburant, rovinieta, rca, casco, etc. Si, de asemenea, pentru a face dovada activitatii de transport, documentele pentru marfa, nu stiu, ce activitate aveeti dvs. pe firma. Un ctr. de comodat este perfect valabil si il puteti incheia pe maxim 5 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie firma sau nu? Shiniigamiy Shiniigamiy Detin o autoutilitara de 3,5 t, am permis categoria B , as dori sa stiu ce acte imi trebuie pentru a efectua transport marfa intern la diferite firme ... (vezi toată discuția)
Comodat auto adriana m adriana m Buna tuturor, spuneti-mi va rog,in cazul unui contract de comodat auto am voie sa trec la cheltuieli impozitul si/sau asigurarea pe masina care face obiectul ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate prima asigurare casco Cocoara Beatrice Cocoara Beatrice Buna ziua Am incheiat asigurare Casco pentru o masina achizitionata in leasing si nu stiu daca primele de asigurare sunt deductibile la calcul impozit pe ... (vezi toată discuția)