avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua.daca in iulie ar trebui sa ies la pensie de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua.daca in iulie ar trebui sa ies la pensie de varsta,sunt ...

Buna ziua.daca in iulie ar trebui sa ies la pensie de varsta,sunt nascuta in 11.09.1960 am vachime in munca de 42 ani si 10 luni.cand pot depune dosarul la casa de pensii?ei zic ca doar in 11 iulie ,dar eu lucrez inca si in iulie sunt plecata in concediu .nu pot sa l depun dosarul mai repede de aceasta data?.va multumesc.Ozi buna.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2022
DORCAR, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:29, 29 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Anexa-5-Septembrie 1960 Iulie 2022 61/10
Legea 263/2010
Art.103
(2) Cererea de pensionare, împreună cu actele prin care se dovedește îndeplinirea condițiilor prevăzute de prezenta lege, se depune, începând cu data îndeplinirii acestor condiții, la casa teritorială de pensii competentă, în a cărei rază domiciliază persoana.
Puteti depune mai inainte de 11/07/2022, dar pentru pensie anticipata.
Nu va fi o ,mare schimbare la trecerea la limita de varsta peste maxim o luna.
Daca nu aveti stagiu asimilat(cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate) la trecerea de la pensie anticipata la cea de limita de varsta veti ramane cu aceiasi cuantum al pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! referitor la data de pensionare, daca in tabelul de ... unni unni Buna ziua! referitor la data de pensionare, daca in tabelul de varsta apare \"noiembrie 2022\", depunerea dosarului se face fix cu 45 zile inaintea zilei(61 ... (vezi toată discuția)
Pensionare din invatamant agafia.staicu agafia.staicu Buna ziua.As dori sa aflu cand pot iesi la pensie normal sau anticipat,fara penalizare.Sunt nascuta la 23.08.1955 si lucrez in invatamant din 01.09.1975.In ... (vezi toată discuția)
Cand se depune dosarul de pensie? divele divele STIE CINEVA SA-MI SPUNA CAND SE DEPUNE DOSARUL PTR. PENSIONARE LA LIMITA DE VARSTA LA CASA DE PENSII , DACA INDEPLINESC CONTITIILE DE PENSIONARE IN LUNA IUNIE ... (vezi toată discuția)