avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare cetatean strain,olandez
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare cetatean strain,olandez

Buna ziua,
Societatea X doreste sa angajeze un cetatean strain ,cu cetatenie olandeza,dar care in prezent detine un permis de munca in RM.
Care sunt conditiile si etapele de angajare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:36, 30 Iunie 2022
Se angajeaza ca si un cetatean roman, Olanda este in UE.
Buna ziua,
Multumesc de raspuns.Aceasta informare nu ma ajuta foarte mult,deoarece persoana in cauza in momentul de fata detine un permis de munca in Republica Moldova,la o crama,si tot acolo si locuieste ,la care nu ar vrea sa renunte.
Deci , trebuie sa renunte la acel job,ca eu sa-l pot angaja cu program full time, ca ulterior sa poata beneficia de toate drepturile in Romania.
Corect, va trebui sa renunte la acel job ...avand in vedere distanta , doar un contract cu clauza de telemunca sau cu munca la domiciliu se poate incheia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie romano-olandeza ancuta12 ancuta12 As vrea sa obtin cetatenia olandeza, dar problema este ca aceasta implica renuntarea la cetatenia romana. As vrea sa stiu care sunt urmarile acestui lucru in ... (vezi toată discuția)
Căsătorie moldoveancă + cetăţean român Violina86 Violina86 Bună, sunt cetăţeancă a RM, prietenul meu român stabilit în Olanda. Vream să ne căsătorim şi să trăim împreună. Ştie cineva avem vre-o şansă ... (vezi toată discuția)
Am dreptul de a fi angajata? Iriszzz Iriszzz Buna ziua, Daca sunt cetateana straina, cu permis de sedere temporarara pe teritoriul Romaniei (sunt studenta), pot fi angajata in Romania? Mentionez ca este ... (vezi toată discuția)