avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Căsătorie moldoveancă + cetăţean român
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Căsătorie moldoveancă + cetăţean român

Bună, sunt cetăţeancă a RM, prietenul meu român stabilit în Olanda. Vream să ne căsătorim şi să trăim împreună. Ştie cineva avem vre-o şansă de-a o face Olanda şi de unde am putea începe procedura. E situaţia în care e prea puţină informaţie referitoare la chestii de genul acolo, de-aia aş fi recunoscătoare pentru orice gen de informaţie.
Cel mai recent răspuns: AlexandraDD , utilizator 13:25, 18 Martie 2019
Buna ziua,

Daca prietenul dvs are domiciliu in Olanda, va puteti casatori la ambasada Romaniei. Repet, domiciliu, adresa si numar BSN, nu cetatenie olandeza.
Daca are cetatenie olandeza sau dubla cetatenieva puteti casatori la primaria de care apartine cu adresa.
Nu sunt putine informatii in Olanda, prietenul dvs trebuie sa stie in ce categorie se incadreaza. In functie de asta sunt doua surse de informatii: primaria ( gemeente ) sau ambasada Romaniei care este in Haga.
Când aveti aceste informatii despre el, va pot pune la curent cu ce aveti dvs nevoie.
Apropo, dvs locuiti acum in Olanda sau Republica Moldova?

Violina86 a scris:

Bună, sunt cetăţeancă a RM, prietenul meu român stabilit în Olanda. Vream să ne căsătorim şi să trăim împreună. Ştie cineva avem vre-o şansă de-a o face Olanda şi de unde am putea începe procedura. E situaţia în care e prea puţină informaţie referitoare la chestii de genul acolo, de-aia aş fi recunoscătoare pentru orice gen de informaţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare cetatean strain,olandez ionita1 ionita1 Buna ziua, Societatea X doreste sa angajeze un cetatean strain ,cu cetatenie olandeza,dar care in prezent detine un permis de munca in RM. Care sunt ... (vezi toată discuția)
Casatorie in cipru eugeniachicu eugeniachicu Salutare. Am o dilema...Sunt cetateanca a Romaniei dar cu domiciliu in Basarabia. Locuesc la moment in Cipru si permisul meu de sedere este legal bazat pe ... (vezi toată discuția)
Casatorie intre in roman si o moldoveanca (rep. moldova) mironflorinradu mironflorinradu Buna Seara ! Intrebarea mea este urmatoarea: vreau sa ma casatiresc cu prietena mea care este Moldoveanca(rep:Moldova) noi locuim în Italia problema este ca ... (vezi toată discuția)