Buna Seara ! Intrebarea mea este urmatoarea: vreau sa ma casatiresc cu prietena mea care este Moldoveanca(rep:Moldova) noi locuim în Italia problema este ca ia nu are acte gen:(permis de songiorno,viza) ec) deci ma pot casatori cu ia aici? Multumes !#-o
Nu vă puteti căsători acolo, nici la Ambasada (are nevoie sa dovedeasca rezidenta) si în nici un fel la autoritatile locale, riscă să fie arestată si expulzată.
Eu sunt rezident in IT totul ok muncesc cu carte de munca..totul in regula ! Daca m-a duc in RM la ambasada nu ma pot casatori cu ia? Si apoi sa cer viza pentru ia? Adica sa mergem amndoi la ambasada in Moldova ne casatorim si apoi mergem la ambasada Italiei sa cerem reintregirea familiei ! Va obtine viza imediat sau cum putem face?
Ambasada Republicii Moldova sau cea a Romaniei va solicita acte de rezidenta in Italia pentru amandoi.
Recomandarea mea este sa mergeti in Moldova, la Ambasada Romaniei, să vă căsătoriti si sa mergeti apoi la Ambasada Italiei si sa solicitati viza pentru membrii de familie, se elibereaza gratuit si in termen de aprox. o saptamana.