avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... casatorie dintre un roman si o moldoveanca in italia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

casatorie dintre un roman si o moldoveanca in italia

Buna ziua, am si eu o intrebare:e posibila casatoria dintre un roman si o moldoveanca fara documente in italia?eu am toate documentele necesare ,dar prietena mea e de doi ani in italia, lucreaza la o familie dar nu i au facut documente.Daca nu , care ar fi procedura, trebui sa mergem in Romania?in Moldova?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 13:20, 12 Octombrie 2012
Pentru a va casatorii atat in fata autoritatilor romane sau italiene trebuie ca logodnica sa fie legal in Italia.

Solutia ar fi sa mergeti in Moldova, să vă căsătoriti civil, de preferat la Ambasada Romaniei din RM și imediat sa solicitati viza pentru reintregirea familiei de la Ambasada Italiei (daca dvs. aveti rezidenta in Italia, adica acel certificat de inregistrare), viza ce se acorda gratuit, imediat si obligatoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie intre in roman si o moldoveanca (rep. moldova) mironflorinradu mironflorinradu Buna Seara ! Intrebarea mea este urmatoarea: vreau sa ma casatiresc cu prietena mea care este Moldoveanca(rep:Moldova) noi locuim în Italia problema este ca ... (vezi toată discuția)
Casatorie dintre un cetatean roman si o cetateanca moldoveanca rotaruana rotaruana salut,am si eu o problema si am nevoie de un sfat...vreau sa ma casatoresc cu prietenul meu insa e roman...eu moldoveanca....suntem ambii in italia....nu stim ... (vezi toată discuția)
Cat dureaza casatoria la consulat//ambasada radugaia radugaia Deci vreau sa ma duc sa ma casatoresc in Rep.Moldova eu sunt Roman vitoarea mea sotie Moldoveanca.....intrebarea mea este daca reuesc sa ma casatoresc si sa ... (vezi toată discuția)