Imi poate spune cineva ce implica semnarea unui contract de vanzare-cumparare imobil de la un vanzator reprezentat conventional de un mandatar persoana fizica.
Nu implica nimic special. E ca si cum ati semna cu proprietarul-vanzator in persoana iar daca proprietarul-vanzator este persoana juridica, este evident ca tb sa imputerniceasca pe cineva sa semneze vanzarea. Ce anume v-a creat dubii?
Mandatarul refuza negocierea clauzelor abuzive inscrise in draftul contractului de vanzare.
Una dintre aceste clauze este faptul ca mi se cere voalat in cuprinsul contractului sa fiu de acord ca dupa ce se face transferul de proprietate, banca creditoare a vanzatorului sa instituie ipoteci pe apartament pentru creditele contractate de vanzator....credite cu care eu cumparator al apt. nu am nicio legatura.
Am verificat la cei care au cumparat innaintea mea si am descoperit ca dupa semnarea contractului de vanzare, apartamentul este intabulat PROVIZORIU pe numele noului proprietar (cumparator de buna credinta) dupa care, banca creditoare a celui care a vandut apartamentul solicita OCPI instituirea de ipoteci asupra bunului imobil .
Ba mai mult, ne face un "favor" mandatarul spunandu-ne telefonic ca ne ofera gratuit locul de parcare vanzatorul daca semnam contractul de vanzare asa cum l-au redactat ei; aceasta oferta facandu-ni-se de catre mandatar dupa ce in prealabil la telefon m-a amenintat cu moartea "Te caut si te gasesc si in gaura de sarpe...te omor si pe tine si pe toata familia ta" pentru ca am avut indrazneala sa solicit documentele legale (acordul bancii care l-a creditat pe dezvoltatorul vanzator; documentele cadastrale ale apt., extrasul de carte funciara pt. informare a apt., etc) astfel incat sa ma dumiresc exact pe ce am dat banii.
O alta clauza abuziva este aceea ca ma obliga ca dupa ce se va face transferul de proprietate sa cotizez unei firme a vanzatorului numita generic Asociatie pe termen nespecificat, cu sume de bani stabilite de catre vanzator ulterior semnarii ctr de vanzare, sume evident nespecificate, sumele sa fie virate in conturile vanzatorului si totodata la dispozitia acestuia care le va cheltui conform hotararii Asociatiei respectiv a firmei vanzatorului fara insa a stii exact care sunt serviciile ce ni le ofera Asociatia in contrapartida sumelor de bani stabilite si cerute. Daca ne razgandim, noi semnam ca le vom plati daune.
O alta clauza pe care vanzatorul nu vrea sa o scoata din contract este aceea ca eu cumparator desi nu am cumparat loc de parcare, ma oblig prin semnarea ctr de vanzare la intretinerea sistemului Klaus si a locurilor de parcare care in fapt sunt proprietatea exclusiva a altor proprietari si/sau a vanzatorului.
Si notarul public care evident este notarul public ales de catre vanzator refuza sa scoata din ctr. de vanzare clauzele abuzive, refuza sa indrepte erorile materiale din cuprinsul acestuia...
Ce pot face in acest caz?