avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Imi pot da angajatorul in judecata? PLS!!!!HELP!!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Imi pot da angajatorul in judecata? PLS!!!!HELP!!!!

Buna ziua !

In iunie 2008 m-am angajat la o firma , am semnat un contract de munca in 3 exemplare , din care 1 trebuia sa imi revina mie dar care nu l-am primit , angajatorul motivand diverse probleme . In mai 2009 am semnat un nou contract motivul fiind schimbarea denumirii firmei , atunci am primit un exemplar . Intr-o zi am cerut copie dupa carnetul de munca si am constatat ca , conform inscrisurilor din aceasta , eu figurez ca si angajat al acestei firme din mai 2009 . 11 luni nu imi sunt trecute. Ce as putea sa fac in acest caz? Sa fac o plangere la ITM ? Oare asta ma ajuta pe mine , ca si angajat cu ceva? Pt ca , daca angajatorul va fi amendat , acele 11 luni nu le voi recupera... Pot sa imi dau in judecata angajatorul? Pt ca , am uitat sa precizez , in perioada iunie 2008 - mai 2009 , mi-au fost eliberate 2 adeverinte de catre angajator , din care 1 este pentru medicul de familie in care se specifica ca sunt angajat si platesc CAS... VA ROG SA MA AJUTATI CU UN SFAT ! VA MULTUMEC !
Cel mai recent răspuns: Letycia , utilizator 11:38, 18 Ianuarie 2010
puteti face plangere la ITM si actiune pentru completarea cartii de munca in acelasi timp.
Adica mi se pot trece in carnetul de munca cele 11 luni din urma?
Letycia a scris:

Adica mi se pot trece in carnetul de munca cele 11 luni din urma?

da se poate. trebuie insa sa puteti proba cu inscriusuri si martori ca ati fost salariata. fluturase de salariul din urma mai aveti???
nu , fluturase de salariu NU EXISTA la aceasta firma , sau cel putin noi , angajatii , nu am vazut asa ceva pana acum , am in schimb 2 adeverinte eliberate de catre angajator in iulie 2008 si respectiv septembrie 2008. martori sunt destui , in jur de 60-70 de pers care pot confirma ca am lucrat acolo in toata aceasta perioada .
actiune in justitie pentru obligarea completarii in carnetul de munca a lunilor care nu apar.
aveti grija de dovezile dvs ptr ca va vor fi de mare ajutor.

simultan, puteti sa faceti si sesizare la ITM urmand ca raspunsul lor sa-l folositi in justitie.
dar ITM nu are competenta decat sa-l amendeze pe angajator.

Alte discuții în legătură

Va rog un sfat pt contract de munca neinregistrat niko_ro2000 niko_ro2000 Buna seara. Va rog sa mi spuneti cum sa procedez in urmatoarea situatie.Am lucrat la o firma ca reprezentant vanzari timp de 8 luni (din iunie 2008 pana in ... (vezi toată discuția)
C.m RELUM RELUM Ce se poate face in cazul in care angajatorul nu recunoaste ca este la el cartea de munca ?Am semnat un contract,dar nu am primit un exemplar (vezi toată discuția)
Nu mi s-a facut carte de munca georgeta_20@ georgeta_20@ la un notariat am incheiat un contract individual de munca pe o perioada de 3 luni la care mi s-a prelungit cu 2 luni printr-un act aditional si mi s-a spus k ... (vezi toată discuția)