avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donație imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donație imobil

Aş vrea să întreb dacă în actualitate donație unei case se poate face ținând cont ambi soți. Părinții mei vreau să îmi doneze o casă, şi în principiu notarul a spus că nu s- ar putea trece şi pe numele soțului.
Vă mulțumes anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:24, 1 Iulie 2022
De putut se poate ca parintii sa doneze ambilor soti, dar de ce sa doneze si sotului si nu numai dvs? Lui sa ii doneze parintii lui.
De ce ati imparti donatia cu sotul? Daca divortati vreodata, impartiti qceasta casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarii casei Corina271 Corina271 Am si eu o nelamurire. Eu port numele sotului si mama mea vrea sa faca acte pe casa.Cum trebuie sa procedam? Trebuie sa-l treaca si pe sotul meu in actul de ... (vezi toată discuția)
Donatie essteffan essteffan Buna ziua, In primul rand o sa multumesc anticipat tuturor celor care raspund la aceasta solicitare. Sotia mea a primit de la parinti o bucata de pamand ... (vezi toată discuția)
Parintii vor sa-mi dea un teren iar eu vreau sa construiesc o casa alexxis888 alexxis888 Parintii mei au un teren de aprox. 600mp pentu care detin titlu de proprietate,dupa casatoria mea ei au spus ca acel teren va fi al meu, iar eu vreau sa il ... (vezi toată discuția)