avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parintii vor sa-mi dea un teren iar eu vreau sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parintii vor sa-mi dea un teren iar eu vreau sa construiesc o casa

Parintii mei au un teren de aprox. 600mp pentu care detin titlu de proprietate,dupa casatoria mea ei au spus ca acel teren va fi al meu, iar eu vreau sa il trec pe numele meu si sa construiesc o casa acolo.
Intrebarea mea este: Care sunt cele mai simple si ieftine solutii, atat pt a intra in posesia terenului, cat si pentru a obtine autorizatia de constructie.Multumesc anticipat!
ar fi bine sa vi-l doneze inainte de casatorie. fiind vb de tranzactie intre rude de gradul 1, puteti trece un pret mai mic, sub grila notarului, iar prin donatie, nu platiti impozit. mai departe, autorizatia de constructie, tot pe numele dvs o veti obtine.
(daca aveti frati, e mai bine sa va vanda)
Ultima modificare: Marți, 29 Iunie 2010
gi-jane2, moderator
Terenul poate fi donat dumneavoastra de catre parinti.( conform art .31 din Codul familie, bunurile dobandite printr-un act de donatie sunt proprii, cu exceptia cazului cand s-a prevazut ca vor fi comune).
Sotul va exercita un drept de superficie ( o simpla detentie precara, care-i confera dreptul de posesie , folosinta si dispozitie materiala).
Constructia edificata de la data incheierii casatoriei va fi bun proprietate comuna in devalmasie .

Daca doriti ca aceasta sa nu fie supusa regimului matrimonial, ati putea sa o edificati inainte de a confinti actuala relatie printr-o casatorie.

Succes.
Ultima modificare: Marți, 29 Iunie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi asupra unui teren primit prin donatie de sot adina78 adina78 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva informatii.:) Sunt casatorita din 1999. In 2005 socrii i-au donat sotului meu un teren intravilan, pe ... (vezi toată discuția)
Intabulare pe baza actului de donatie cristinaada cristinaada Buna ziua, sotul meu a primit prin act de donatie, in timpul casatoriei, de la mama lui un teren si autorizatia de construire emisa pentru construirea unei ... (vezi toată discuția)
Donatie in timpul casatoriei- regim juridic ContSters341205 ContSters341205 eu si sotul meu ne-am construit casa pe pamantul donat de tatal sotului ,donatie facuta in timpul casatoriei noastre.la un eventual partaj ma va afecta lucrul ... (vezi toată discuția)