avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua, TEAPA, SCAM!! Am cumparat pe net cu plata ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua, TEAPA, SCAM!! Am cumparat pe net cu plata cu cardul un telefon iphone-platind ...

Buna ziua,
Am cumparat pe net cu plata cu cardul un telefon iphone-platind 7038 ron catre o companie .RO, MA credit ltd, care de fapt isi are sediul central in Bulgaria si care mi a livrat un telefon cu defect, camera nu focuseaza, ori e fake ori avea defect. L am returnat dupa 4 zile si ei mi au dat pe email cu greu 2 optiuni din cauza ca am deschis cutia in care se afla telefonul: fie sa mi trimita inapoi iar telefonul asa, cu defect cum mi l-au livrat, fie sa imi dea doar 70% din pretul platit de mine, motivind ca pentru ei ambalajul telefonului e parte integranta din produs si ca ei tre sa faca manevre de aducere la conformitate a ambalajului si de aia imi mai dau inapoi doar 70% din pret!!

Deci practic eu ar fi trebuit sa nu deschid cutia ca sa vad produsul comandat in viziunea lor...sa tin telefonul in cutie...nonsens desigur!

Au trecut mai mult de 3 saptamani de cand le am returnat produsul inapoi, mi au dat pe email ca daca nu aleg dintre cele 2 optiuni date de ei in a 14 a zi ei imi returneaza in cont 70% din pretul platit de mine...

Ieri a fost a 14 a zi, azi m am uitat pe cont, niciun leu din cei 7038 ron..
I am reclamat desigur la Protectia europeana a consumatorului, astept dar nu cu mari sperante...ma gandesc la darea in judecata si depusul plangere la politie ca pasi urmatori. Ce ma sfatuiti, va rog?
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2022
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 20:37, 5 Iulie 2022
ati facut maximum ce se poate face. situatia nu e penala (cel putin la prima vedere), deci nu e obiectul de lucru al politiei.
Pai ei nu imi mai raspund la email, la telefon, produsul este la ei in Sofia din 11 iunie..si banii mei 7038 ron tot la ei...cum se numeste faptul ca ei refuza sa mi dea banii inapoi desi au confirmat ca au primit telefonul si ma ignora efectiv?
rea credinta. oare de ce ati vrut sa cumparati din Bulgaria?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nemultumire - lipsa ambalajului original duce la pierderea garantiei? damianiuliana damianiuliana am pierdut cutia de la telefonul mobil care a fost in service [Editat - pe forum nu este permisa identificarea persoanelor fizice sau juridice. Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Returnarea medicamentelor. Adela_Vrd Adela_Vrd Buna ziua! Am si eu niste nelamuriri in ceea ce priveste returnarea medicamentelor. Mama mea a cumparat niste medicamente prescrise de medicul de familie, a ... (vezi toată discuția)
Timp legal eu-ro pt reparație produs nou / garantie Crazyionutz Crazyionutz Bună ziua, Am achiziționat un produs de la o firma bulgara ( buybest.ro ) cu punct de vânzare / call center în Romania ( la achiziția online nu am știut ... (vezi toată discuția)