avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Art. 1653 Cod Civil - este nulitatea absoluta ...
Discuție deschisă în Executare silită

Art. 1653 Cod Civil - este nulitatea absoluta aplicabila? In ...

Art. 1653 Cod Civil - este nulitatea absoluta aplicabila?

In cadrul unei executari pentru neachitarea unui debit, are loc o licitatie la care se prezinta un lichidator care isi desfasoara activitatea in aceasi circumscriptie precum imobilul garantie si debitorul, care cumpara imobilul la pretul anuntat. Anterior publicatiei de vanzare, debitorul avea pe rolul tribunalului contestatie pe Legea 77/2016 privind darea in plata a imobilului, impotriva creditorului care nu a acceptat darea in plata. Atat creditorul cat si executorul au fost notificati privitor la existenta litigiului, aflat pe rolul tribunalului, dar totusi au vandut lichidatorului judiciar pe care il cunosteau. Cum darea in plata se refera la transferul dreptului de proprietate (drept real), in vederea achitarii debitului, nu cumva lichidatorul care a cumparat imobilul se afla in stare de incompatibilitate prevazuta de art. 1653, privind cumpararea unui drept real litigios ???
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2022
padureg, utilizator
Cel mai recent răspuns: padureg , utilizator 17:00, 4 Iulie 2022
Buna ziua,

Da, este aplicabil. Va aduc la cunostinta ca procesul-verbal de licitatie se contesta in termen de maxim o luna de la data inscrierii adjudecarii in cartea funciara.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea
Va multumesc mult doamna! Ma interesa mai mult, punctul de vedere al juristilor privitor la drept litigios si aplicarea lui in acest caz. Deoarece unii spun ca imobilul nu este un drept ;litigios. Inca o data, va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, ce actiune pot intreprinde impotriva unui executor ... marius68marius marius68marius Buna ziua, ce actiune pot intreprinde impotriva unui executor ce a formulat o executare silita, avand in vedere ca mi-a fost comunicata doar incheierea de ... (vezi toată discuția)
Executare silita apartament restante asociatie proprietari madalinbaban madalinbaban Un apartament a fost scos la licitatie de catre banca creditoare. O persoana fizica a adjudecat imobilul la licitatie, insa apartamentul figura cu restante ... (vezi toată discuția)
Apartament cumpărat prin licitație, cu datorii mari la întreținere. sunt obligat să le plătesc? MADALINAionita MADALINAionita Buna ziua, la data de 15,12.2014 am dobandit un apartament cumparat prin licitatie publica.Asociatia de proprietari impreuna cu administratorul blocului ... (vezi toată discuția)