avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.In urma cu 10 ani tatal meu a decedat lasand ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.In urma cu 10 ani tatal meu a decedat lasand in urma ...

Buna ziua.In urma cu 10 ani tatal meu a decedat lasand in urma o casa .Suntem trei frati si mama noastra .Nu sa dezbatut succesiunea iar mama ar dori sa imi lase mie si partea ei de 1/4 inainte sau dupa moartea ei .care ar fi optiunile prin care as putea adauga cota ei la cota mea din masa succesoriala pe viitor fara a fi atacabila .Va multumesc pentru eventualele raspunsuri
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 09:49, 4 Iulie 2022
Nu exista act inatacabil.
Plecand de la premiza ca intr-adevar, nu exista act inatacabil, mai intai dezbateti succesiunea dupa tata. Apoi mama va va putea da cu contract de vanzare/donatie/intretinere partea ei. Acum depinde de care parte vorbim: toata partea mamei (presupunand ca este proprietate comuna casa) sau doar partea mostenita de la tata, adica 1/4 din 1/2=1/8?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ingprofmec ingprofmec In oct 2007 mama mea s-a stins fulgerator.Am ramas 3 fiice si sotul supravietuitor.Nu am vrut sa-l mai purtam pe tata,in varsta de 75 de ani, pe la ... (vezi toată discuția)
Mostenire chic36 chic36 Tatal meu a decedat acum un an mama fiind in viata . Suntem trei fratii, mama mea doreste sa mi lase mie partea ei de casa . Dupa decesul tatalui nu sa facut ... (vezi toată discuția)
Mosteniri Vlad2013 Vlad2013 Buna ziua , Va scriu din partea unei prietene : \\" Am probleme cu mostenirea, ramasa de pe urma parintilor decedati. Mai intai, a ... (vezi toată discuția)