" Am probleme cu mostenirea, ramasa de pe urma parintilor decedati.
Mai intai, a decedat tata,in anul 2003 ,iar apoi, mama ,in noiembrie 2012.
Mai intai,parintii , impreuna cu fratele meu si familia lui,au locuit in acelasi imobil,in municipiul BRASOVcare datorita plnurilor de sistematizare , inainte de 1989 , S-A DEMOLAT.
La acest imobil,parintii au donat jumatate fratelui. In urma demoilarii,AU FOST DESPAGUBITI , IN MOD EGAL . :
- jumatate din valoarea imobilului a primit fratele , iar cealalta jumatate s-a cuvenit parintilor .
In continuare, au locuit ,cu chirie,in apartamentele repartizate de primarie :
-parintii au beneficiat de un apartament cu DOUA camere,
-fratele si familia lui, unul cu TREI camere.
Dupa 1989 , parintii si fratele si-au cumparat aceste imobile , astfel ca au devenit PROPRIETARI .
Dupa moartea tatalui,ne-am prezentat la SUCCESIUNE,unde s-a impartit - partea tatalui - ,in mod egal , intre cei trei frati si mama supravietuitoare , cu partile care s-au cuvenit fiecaruia,respectiv:
- mama - 1/4 cota ,
- fiecare copil cate 1/4 cota , din ceea ce a ramas,ca mostenire de la TATA.
Fratele meu nu a spus nimanui ca are un ACT DE DONATIE,pe jumatatea imobilului care se demolase,de unde primise deja despagubirea care i s-a cuvenit. , act pe care l-a avut din partea ambilor parinti,in mod secret si pe care NU l-a prezentat NICI LA SUCCESIUNEA DUPA TATA !!!!
In noiembrie , 2012 s-a stins din viata MAMA.
In urma decesului mamei,urmeaza sa fie dezbatuta succesiunea ,pentru apartamentul cu doua camere,partea care a mai ramas ,de la succesiunea anterioara ( 5/8 ) .
CE COTA DIN AVERE VA REVENI , DIN APARTAMENT, FIECARUIA DINTRE CEI TREI MOSTENITORI ,TINAND CONT CA , LA SUCCESIUNEA DUPA TATA , FRATELE MEU NU A PREZENTAT SI ACEL ACT DE DONATIE , DE LA IMOBILUL DUPA CARE ISI PRIMISE DESPAGUBIRE ? "
Succesiune
PG67
Speta:
Unul dintre parinti decedat in urma cu 23 de ani!
Dezbatut succesiunea intre parintele mostenitor si frati (2)
Unul dintre frati a renuntat la partea ... (vezi toată discuția)
Mosteniri
Vlad2013
Buna dimineata,
Va consult in legatura cu o situatie,dupa decesul cumnatei mele (in anul 2009) ,care NU AVEA COPII :
Sotul este in viata.
Decedata ... (vezi toată discuția)