avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am încheiat o promisiune bilaterală pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am încheiat o promisiune bilaterală pe 15.06.2021, ...

Buna ziua, Am încheiat o promisiune bilaterală pe 15.06.2021, contractul trebuia să fie semnat în 15.09.2021 pentru locuinta..M-am mutat în noiembrie 2021, am investit mobila, etc.Au chemat unii oameni să semneze prin martie si aprilie 2022, la unii trecuseră 6 luni de la precontract, deși energia nu se poate trece pe numele lor, s-au dus cu actele la Enel, este de la dezvoltator .Eu le-am spus asta cand au vrut sa faca asociatie, la ședința, în iunie, iar 98 % din vecini au semnat actele, chiar dacă nu pot trece factura de energie pe numele lor..Am primit notificare de reziliere, de la notariat, în promisiune scrie ca rezilierea se face "dacă nu isi îndeplinesc obligația de a vinde la termenul stabilit" , adică au trecut 9 luni, ea trebuia facuta pe 15.09.2021.Am citit pe legalconsult ca este o recunoaștere tacită a dreptului meu, din moment ce m-au lăsat să stau...Notificarea de reziliere, trimisă de dezvoltator are efecte din moment ce nu m-am prezentat la notar pentru semnare în 28.06.2022? Ma voi duce astazi la avocat, dar în instanța pot cere despăgubiri din moment ce am făcut investițiii în casa, m-au lăsat să stau și arat ca a fost cu rea intenție, doar mie mi-a trimis notificare după 9 luni pentru că i-am întrebat de ce nimeni nu poate trece factura de energie pe numele lui..S-a prescris dreptul la acțiune si pentru reziliere, după 6 luni, cum este la promisiune ca in termen de 6 luni trebuie să ceri în instanța încheierea actului de vanzare cumpărare?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 08:59, 5 Iulie 2022
Si dvs de ce v-ati apucat de investit, inainte sa va vedeti cu acte de proprietate?
De ce nu ati incheiat contractul de vanzare in tot acest timp?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Energie electrica imobil nou Serilius Serilius M-am mutat de aproximativ un an intr-un apartament ditr-un bloc nou. Dezvolatorul m-a lasat sa stau aici fara sa achit nimic pana in luna iulie a acestui an, ... (vezi toată discuția)
Coface si enel, in pragul disperarii.... mariabc mariabc Buna ziua, Am o situatie cu cei de la Coface, respectiv Enel: la un moment dat am locuit cu chirie intr-un complex nou, apartamentul fiind proprietate a ... (vezi toată discuția)
Anulare promisiune vanzare-cumparare casa andabucur123 andabucur123 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspuns. In luna august 2015 am semnat o promisiune de vanzare-cumparare pentru o casa pe care voiam sa o achizitionez ... (vezi toată discuția)