avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcoolemie

Buna ziua!
Am si eu o nelamurire! Am fost oprint de catre organele de politie si m-a testat cu aparatu epilotest care indica0,45,in sange 1.05!
Care ar putea fi cea mai drastica pedeapsa pe care as putea-o primi!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:42, 18 Ianuarie 2010
Pedeapsa cea mai drastica ar fi o pedeapsa cu executare. Mai blanda , ar fi o pedeapsa cu suspendarea conditionata a ex. pedepsei , acest lucru insa depinde de mai multi factori, printre care si lipsa antecedentelor. Poate veti obtine totusi o amenda, insa nu una administrativa , ci una penala, deoarece suntem pe taramul penalului, la aceasta valoarea a alcoolemiei. Permisul va va fi sigur anulat, insa , veti avea o noua sansa de a-l obtine, prin examen, la un an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2010
ContSters47264, utilizator
Pentru alcoolemia recoltata,conform art.79 al1 c.rut.riscati o pedeapsa cu inchisoarea intre 1 an si 5 ani,
Cea mai drastica pedeapsa ar fi sa fiti condamnat cu executarea acesteia in penitenciar,iar cea mai blanda ar fi sa beneficiati de suspendarea executarii acesteia ,conf.art.81 c.pen.
Angajati-va un avocat care sa va sprijine sa obtineti o pedeapsa minima cu suspendare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot primi amenda penala? ContSters192103 ContSters192103 sunt cercetat penal pt conducerea auto pe drumurile publice sub influienta alcoolului.....nu am antecedente de nici un fel ,fara suspendari,am sanse sa scap cu ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru ca am condus sub influenta alcoolului flaviu09 flaviu09 Am si eu o mare problema: in data de 6/7 octombrie anul acesta am fost prins baut la volan am suflat si mi-a iesit 0,57 in aerul expirat apoi am fost dus la ... (vezi toată discuția)
Art. 87, alin. (1) din oug nr. 195/2002 - consecinte stoica gheorghe stoica gheorghe ce consecinte vor fi in cazul in care epilotestul a aratat 0.73 si cele ale recoltari 1.25 find soldat si cu accident fara victime in data 18.09.2008 si find ... (vezi toată discuția)