avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident (in afara programului de munca) ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident (in afara programului de munca) ...

Buna ziua,

Daca am avut un accident (inafara programului de munca) si am primit concediu medical de 3 zile, angajatorul meu are vreo obligatie?

Trebuie sa ii dau angajatorului toate detaliile despre accident? Deoarece este un accident prostesc si nu as vrea sa vorbesc despre el.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 23:28, 7 Iulie 2022
Concediul medical l-ati primit in urma producerii unui eveniment (in afara programului de lucru, dupa cum sustineti).
Angajatorul are obligatia sa cerceteze toate evenimentele produse, in urma carora au fost afectati proprii lucratori (cazul dvs.). Este motivul pentru care vi se cer detalii despre evenimentul produs (locul, motivul, cauza, ora producerii, etc., dupa caz). Se doreste a se afla daca este vorba de un accident de munca, de traseu, in conditiile in care ati primit 3 zile CM. Daca documentul are cod de accident, cu atat mai mult trebuie lamurit.
Numnai in baza declaratie dvs., angajatorul se poate pronunta.
Persoana in fata careia dati declaratia are obligatia pastrarii datelor, fara a le face publice. Apoi primiti viza pe formularul de certificat medical, in vederea introducerii la plata.
ART. 134 din NM de aplicare a Legii 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006
(1) În cazul în care un lucrător prezintă un certificat medical cu cod "accident de muncă", angajatorul care şi-a asumat atribuţiile în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă/lucrătorul desemnat/serviciul intern de prevenire şi protecţie/serviciul extern de prevenire şi protecţie va solicita acestuia o declaraţie scrisă privind data, locul, modul şi împrejurările în care s-a produs evenimentul în urma căruia s-a accidentat.
(2) În baza declaraţiei prevăzute la alin. (1) şi în funcţie de data, locul, modul şi împrejurările producerii evenimentului, angajatorul care şi-a asumat atribuţiile în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă/lucrătorul desemnat/serviciul intern de prevenire şi protecţie/serviciul extern de prevenire şi protecţie va comunică şi cerceta evenimentul sau, în situaţia în care evenimentul prevăzut la alin. (1) nu a avut loc în timpul procesului de muncă sau în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu ori în timpul şi pe traseul normal al deplasării de la locul de muncă la domiciliu şi invers, va arhiva declaraţia originală împreună cu o copie a certificatului medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În timpul concediului de odihnă mi-am sucit glezna și nu mai ... mitabiciclista mitabiciclista În timpul concediului de odihnă mi-am sucit glezna și nu mai puteam sa pun piciorul în pământ și sa calc.De la urgență camera de garda am primit 5 ... (vezi toată discuția)
Despagubire a unui accident de munca silviugabriel silviugabriel buna!am avut un accident de munca saptamana trecuta in urma unei aprinderi de gaze instantanee am fost ars pe fata si pe mana.in principiu nu era declarat nici ... (vezi toată discuția)
În urma unui accident la locul de munca, eu am făcut demersurile ... Marius Ionescu2021 Marius Ionescu2021 În urma unui accident la locul de munca, eu am făcut demersurile către politie itm pentru a declara accidentul. Angajatorul aflând ulterior când au ... (vezi toată discuția)