Concediul medical l-ati primit in urma producerii unui eveniment (in afara programului de lucru, dupa cum sustineti).
Angajatorul are obligatia sa cerceteze toate evenimentele produse, in urma carora au fost afectati proprii lucratori (cazul dvs.). Este motivul pentru care vi se cer detalii despre evenimentul produs (locul, motivul, cauza, ora producerii, etc., dupa caz). Se doreste a se afla daca este vorba de un accident de munca, de traseu, in conditiile in care ati primit 3 zile CM. Daca documentul are cod de accident, cu atat mai mult trebuie lamurit.
Numnai in baza declaratie dvs., angajatorul se poate pronunta.
Persoana in fata careia dati declaratia are obligatia pastrarii datelor, fara a le face publice. Apoi primiti viza pe formularul de certificat medical, in vederea introducerii la plata.
ART. 134 din NM de aplicare a Legii 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006
(1) În cazul în care un lucrător prezintă un certificat medical cu cod "accident de muncă", angajatorul care şi-a asumat atribuţiile în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă/lucrătorul desemnat/serviciul intern de prevenire şi protecţie/serviciul extern de prevenire şi protecţie va solicita acestuia o declaraţie scrisă privind data, locul, modul şi împrejurările în care s-a produs evenimentul în urma căruia s-a accidentat.
(2) În baza declaraţiei prevăzute la alin. (1) şi în funcţie de data, locul, modul şi împrejurările producerii evenimentului, angajatorul care şi-a asumat atribuţiile în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă/lucrătorul desemnat/serviciul intern de prevenire şi protecţie/serviciul extern de prevenire şi protecţie va comunică şi cerceta evenimentul sau, în situaţia în care evenimentul prevăzut la alin. (1) nu a avut loc în timpul procesului de muncă sau în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu ori în timpul şi pe traseul normal al deplasării de la locul de muncă la domiciliu şi invers, va arhiva declaraţia originală împreună cu o copie a certificatului medical.