avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... În timpul concediului de odihnă mi-am sucit glezna ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

În timpul concediului de odihnă mi-am sucit glezna și nu mai ...

În timpul concediului de odihnă mi-am sucit glezna și nu mai puteam sa pun piciorul în pământ și sa calc.De la urgență camera de garda am primit 5 zile de concediu medical.La revenirea la muncă cei de la SSM vor să dau o declarație despre cum s-a produs accidentul.Nu are legătură cu munca,eram în timpului concediului de odihnă, despre ce poate fi vorba cu această declarație?
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 21:35, 24 Septembrie 2021
Eu zic ca este ok ceea ce va cer.
Spuneti doar ca evenimentul la care se face referire in declaratie ( ranirea piciorului) nu a intervenit in timpul cat va aflati la munca sau datorita activitatilor desfasurate la munca, ci in Concediul de odihna.

Este o simpla procedura, daca trece un inspector ITM pe la firma si va vede cu piciorul in ghips/schiopatand... o sa intrebe ce sa intamplat...
Ultima modificare: Joi, 23 Septembrie 2021
Ionut.ion, utilizator
Respectiva procedura poate fi mentionata in ROI al firmei si trebuie aprobata de catre angajator. Procedura are legatura cu plata concediului medical in conditiile in care lucratorul era in CO. Puteati sa nu depuneti spre plata la angajator certificatul de concediu medical. Prin CM dvs. ati intrerupt CO.
Astfel de cazuri au dus uneori la anchete ale ITM dupa ce s-au primit sesizari in care se mentiona altceva, un motiv care putea duce la inregistrarea unui accident de munca.
Da.Asa a fost.La sfârșitul declarației mi s-a spus să scriu ca evenimentul s-a întâmplat în timpului meu liber și în interes personal în timpul c.o.
Au ramas pe "vechi", in fosta legislatie exista cerinta ca la prezentarea unui certificat medical cu codul "urgenta medico chirurgicala" sa se ia o declaratie scrisa privind data, locul, modul si imprejurarile in care s-a produs evenimentul in urma caruia s-a accidentat. lucratorul.
In prezent aceasta obligatie se refera doar in cazul in care un lucrator prezinta un certificat medical cu cod "accident de munca".
Art. 134 din NM de aplicare a Legii 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006.
(1) In cazul in care un lucrator prezinta un certificat medical cu cod "accident de munca", angajatorul care si-a asumat atributiile in domeniul securitatii si sanatatii in munca/lucratorul desemnat/serviciul intern de prevenire si protectie/serviciul extern de prevenire si protectie va solicita acestuia o declaratie scrisa privind data, locul, modul si imprejurarile in care s-a produs evenimentul in urma caruia s-a accidentat.
(2) In baza declaratiei prevazute la alin. (1) si in functie de data, locul, modul si imprejurarile producerii evenimentului, angajatorul care si-a asumat atributiile in domeniul securitatii si sanatatii in munca/lucratorul desemnat/serviciul intern de prevenire si protectie/serviciul extern de prevenire si protectie va comunica si cerceta evenimentul sau, in situatia in care evenimentul prevazut la alin. (1) nu a avut loc in timpul procesului de munca sau in indeplinirea indatoririlor de serviciu ori in timpul si pe traseul normal al deplasarii de la locul de munca la domiciliu si invers, va arhiva declaratia originala impreuna cu o copie a certificatului medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident (in afara programului de munca) ... bluereapper94 bluereapper94 Buna ziua, Daca am avut un accident (inafara programului de munca) si am primit concediu medical de 3 zile, angajatorul meu are vreo obligatie? Trebuie ... (vezi toată discuția)
Despagubire a unui accident de munca silviugabriel silviugabriel buna!am avut un accident de munca saptamana trecuta in urma unei aprinderi de gaze instantanee am fost ars pe fata si pe mana.in principiu nu era declarat nici ... (vezi toată discuția)
Concediu medical cu probleme dibella dibella In timpul concediului medical am plecat din tara si m-au depistat. Este vorba de o fractura la picior, anuntat ca accident pe drumul spre serviciu. M-au cautat ... (vezi toată discuția)